Ukraina: Russland på offensiven langs hele frontlinja

0

Også Washington har erkjent at den ukrainske motoffensiven ble en katastrofe. Knapt noen ting ble oppnådd av de ukrainske styrkene og det til en pris av rundt 90.000 drepte og hardt skadde soldater.

Og nå innrømmer Kiev at deres styrker er på defensiven langs hele kontaktlinja.

Pro-ukrainske observatører sier at Russland tilsynelatende har lansert en enda bredere serie offensiver i en rekke retninger. De oppnår framgang i Kupyansk, i Bakhmut (rundt Berkhov og andre steder), i Avdeevka, i Novomikhailovka – sør for Donetsk og nær Marinka – og gjenvinner til og med territorium i Zaporozhye-regionen.

Observatøren som kaller seg Simplicius The Thinker skriver:

Men den virkelige sentrale kampen alle øyne er rettet mot er Avdeevka. Ukrainske kontoer har vært fulle av opptak av russiske tap de siste to eller tre dagene. De hevder at offensiven er i ferd med å bli en katastrofe på nivå med Ugledar tidlig i år. Et enormt antall tap blir kastet rundt, med hundrevis av ødelagte stridsvogner, tusenvis drepte, etc.

Jeg har prøvd å analysere det veldig nøkternt og fra et nøytralt ståsted, og gransket hver video. Offensiven opplever absolutt noen moderate tap, men de ukrainske videoene er selektivt redigert og er ikke representative for noen «katastrofe». Det er noen få gamle BMP-er ødelagt, en liten håndfull stridsvogner, et dusin eller to drepte soldater, som alt er ingenting sammenlignet med et storskalaangrep bestående av tusenvis av tropper.

Military Summay Channel melder følgende om disse kampene 14. oktober 2023:

Krigen har altså skiftet gir. Russland er ikke lenger bare bak godt befestede forsvarslinjer, men går på offensiven og rykker langsomt i vestlig retning. Da er det grunn til å anta at også de russiske tapene vil komme til å bli større.

Forrige artikkelBritisk bondeopprør
Neste artikkelTre blikk på det frynsete norske systemet