Sionistisk tenketank publiserer plan for palestinsk folkemord

0
En teltby i Khan Younis, Gaza for palestinere tvunget til å flykte fra de nordlige områdene av den beleirede stripen
Av Kit Klarenberg.

The Grayzone, 24. oktober 2023


Da Israels teppebombing av Gaza gikk inn i sin tredje uke, og etterlot over 5000 døde og minst én million innbyggere fordrevet, publiserte en Tel Aviv-basert tankesmie en plan for den selverklærte jødiske statens endelige løsning.

I en hvitbok fra Instituttet for nasjonal sikkerhet og sionistisk strategi, som ble utgitt over en uke etter det Hamas-ledede overraskelsesangrepet på israelske militærbaser og kibbutzer, og skisserte «en plan for omplassering og endelig rehabilitering i Egypt av hele Gazas befolkning,» basert på den «unike og sjeldne muligheten til å tømme hele Gazastripen,» som Israels siste angrep på den beleirede kystenklaven ga.

Publisert på hebraisk på organisasjonens nettside, ble rapporten forfattet av Amir Weitman, «en investeringsforvalter og gjesteforsker» ved instituttet, som også leder den libertarianske fraksjonen i Israels regjerende Likud-parti. Dokumentet begynte med å bemerke at det er 10 millioner ledige boliger i nabolandet Egypt som «umiddelbart» kan fylles med palestinere. Weitman forsikret deretter leserne om at «den bærekraftige planen … stemmer godt overens med de økonomiske og geopolitiske interessene til staten Israel, Egypt, USA og Saudi-Arabia.»

Weitmans forslag om etnisk rensing er ekko av planer for tvungen overføring, fremmet de siste dagene av tidligere israelske embetsrepresentanter, mens de utnytter evakueringsordrer levert av det israelske militæret til hele sivilbefolkningen i det nordlige Gaza.

Weitmans skumle blåkopi forestilte seg at Israel kjøpte disse eiendommene til en pris av 5 – 8 milliarder dollar, en enorm prislapp som gjenspeiler bare 1 – 1,5 prosent av Israels BNP.

«Disse pengesummene [som kreves for å rense Gaza] i forhold til den israelske økonomien, er minimale,» hevder Weitman. «Å investere individuelle milliarder av dollar for å løse dette vanskelige problemet er en innovativ, billig og bærekraftig løsning.»

Weitman erkjente at hans plan praktisk talt innebærer at Israel «kjøper Gazastripen», og hevdet at flyttingen ville være «en veldig nyttig investering» for sionister fordi det ville «tilføre mye verdi over tid». Han hevdet at lokale «landforhold» i området ville gi «mange» israelske bosettere en høy levestandard, og derfor tillate en utvidelse av bosetningene i Gush Dan, nær den egyptiske grensen, noe som ga «en enorm drivkraft til bosetning i Negev».

Tel Aviv har i desember 2021 godkjent planer om å etablere fire bosetninger i Negev for å huse 3000 nybyggerfamilier.

En folkemorderisk krig for å få slutt på alle kriger

Selv om Egypt så langt har avvist israelsk press for en masseflukt av Gaza-beboere gjennom den sørlige grenseovergangen ved Rafa, hevdet Weitman at Kairo vil ønske masseflukten av palestinske flyktninger velkommen som «en umiddelbar stimulans» som vil «gi en enorm og umiddelbar fordel for al-Sisis regime».

Weitman hevdet at Kairos største kreditorer – inkludert Frankrike, Tyskland og Saudi-Arabia – sannsynligvis vil ønske en revitalisert egyptisk økonomi velkommen, takket være «israelske investeringer» i en permanent fjerning av palestinerne. Han antar at Vest-Europa vil ønske «overføringen av hele Gaza-befolkningen til Egypt velkommen», fordi det vil «redusere risikoen for ulovlig innvandring … betydelig, en enorm fordel.» I mellomtiden forventer han at Riyadh vil omfavne trekket fordi «evakueringen av Gazastripen betyr elimineringen av en betydelig alliert av Iran».

Den etniske rensingen av Gaza ville bety en slutt på «uopphørlige, gjentatte runder med kamper, som oppildner hatets flammer mot Israel». Dessuten, «en avslutning av Gaza-spørsmålet vil sikre en stabil og økt forsyning av israelsk gass til Egypt gjennom landets anlegg for flytende gass,» fra de enorme reservene nær Gazas kyst, beslaglagt av Israel.

Palestinerne på sin side forventes å gripe sjansen til å bli tvangsoverført fra sine hjem i stedet for å «leve i fattigdom under Hamas styre». Det er derfor nødvendig for Israel å «skape de rette forholdene» for at de kan «immigrere» fra Gaza til Kairo. Weitman bemerket at Gazas to millioner innbyggere «utgjør mindre enn 2% av den totale egyptiske befolkningen, som i dag allerede inkluderer 9 millioner flyktninger. En dråpe i havet.»

Dokumentet konkluderte illevarslende: «Det er ingen tvil om, for at denne planen skal bli realisert, må mange betingelser eksistere samtidig. Foreløpig er disse betingelsene oppfylt, og det er uklart når en slik mulighet vil oppstå igjen, om noen gang. Dette er tiden for å handle. Nå.»

«Hvis vi vil holde oss i live, må vi drepe og drepe og drepe»

Så barbariske som disse forslagene kan virke, reflekterer de hva mange israelske tjenestemenn ser ut til å mumle privat, og hva minst en tidligere statlig spinnmeister åpent har presset på for som en altruistisk løsning på det palestinske «problemet».

«Det er en enorm vidde, nesten endeløs plass i Sinai-ørkenen, rett over på den andre siden av Gaza,» gjentok tidligere viseutenriksminister i Israel, Danny Ayalon, den folkemorderiske sionistiske logikken bak Weitmans forslag i et intervju med Al Jazeeras Marc Lamont Hill. «Tanken er – og dette er ikke første gang det vil bli gjort – at de skal reise til de åpne områdene der vi og det internasjonale samfunnet vil forberede infrastrukturen – du vet, 10 byer med mat og vann – akkurat som for flyktningene i Syria.»

I 2004 la den sionistiske demografen Arnon Sofer fra Haifa University ut detaljerte planer for isolering av Gaza, direkte til Ariel Sharons regjering. Dette innebar å trekke israelske styrker helt ut av området og konstruere et strengt system for overvåking og sikkerhet, for å sikre at ingenting, og ingen gikk inn eller ut, uten sionistisk godkjennelse. Han spådde et evigvarende blodbad:

«Når 2,5 millioner mennesker bor i et avstengt Gaza, kommer det til å bli en menneskelig katastrofe. Disse menneskene vil bli enda større dyr enn de er i dag … Presset på grensen vil være forferdelig. Det kommer til å bli en forferdelig krig. Så hvis vi vil holde oss i live, må vi drepe og drepe og drepe. Hele dagen, hver dag … Det eneste som bekymrer meg er hvordan sikre at guttene og mennene som må utføre drapene, skal kunne komme hjem til familiene sine og være normale mennesker.»

Instituttet har lagt frem en ren og enkel fantasi om å oppnå det samme målet fremsatt av Sofer. For at det skal lykkes, er alt palestinerne trenger å gjøre, å legge ned våpnene og sette kursen mot ørkenen for permanent eksil.


Denne artikkelen ble først publisert av The Grayzone:

Zionist think tank publishes blueprint for Palestinian genocide

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Kit Klarenberg er en undersøkende journalist som utforsker etterretningstjenestenes rolle i å forme politikk og oppfatninger.

Forrige artikkelMedier uten troverdighet
Neste artikkelFolket må utøve den lovgivende makt over smittevernstaten – og ikke omvendt
Kit Klarenberg
Kit Klarenberg er en undersøkende journalist som gransker etterretningstjenestenes rolle i utformingen av politikk og oppfatninger.