Motstand mot WHO-traktaten blir tema i USAs valgkamp

0
Donald Trump raser mot WHO og WHO-traktaten.

Det er markant motstand mot den reviderte WHO-traktaten i USA, og da først og fremst blant republikanerne.

I februar advarte republikanere i Senatet om at de vil motsette seg ethvert forsøk fra Biden-administrasjonen på å slutte seg til en kommende traktat fra Verdens helseorganisasjon om hvordan de skal svare på fremtidige pandemier med mindre den traktaten først blir godkjent i Senatet.

Senator Jim Risch, R-Idaho, og 14 andre GOP-senatorer introduserte en resolusjon som gjorde det klart at enhver WHO-traktat med rettskraft knyttet til pandemirespons som skaper «betydelige internasjonale forpliktelser» må godkjennes av Senatet.

17. oktober 2023 gjorde Donald Trump motstand mot WHO-traktaten til en hovedsak i den kommende valgkampen gjennom å erklære at som president vil han:

 • Si opp denne traktaten umiddelbart
 • Ikke la folkehelsen brukes som et påskudd for å fremme fremmarsjen til den globale regjeringen.
 • Trekke oss ut av den korrupte Verdens helseorganisasjon.
 • Arbeide for å skape en ny koalisjon av nasjoner som er sterkt forpliktet til å beskytte helse, samtidig som suverenitet og frihet opprettholdes.

I Trumps verdensbilde er WHO «eid av Kina». Faktisk er WHO i mye høyere grad eid av amerikanske korporasjoner, men Trump har jo rett i både at WHO er korrupt og at traktaten vil frata alle land mye av deres nasjonale sjølråderett.

WHOs pandemitraktat – et angrep på menneskeheten

Aldri før i menneskehetens historie har en organisasjon åpenlyst planlagt et kupp mot suvereniteten og helsefriheten til ethvert menneske på jorden. Dette skriver James Rugosky i en lang artikkel om WHOs pandemitraktat.

Han oppsummerer innholdet i traktaten slik:

 • Verdens helseorganisasjon ønsker å kontrollere måten DU administrerer helsen din på.
 • WHO prøver å ta enda mer makt over livet ditt. De søker å utvide sin evne til å kontrollere hele verdens respons på den neste pandemien langt utover dens nåværende begrensede juridiske myndighet. WHO ønsker å gjøre mer enn bare å gi råd til land. Den vil ha full kontroll.
 • WHO søker å håndheve en autoritær «one size fits all»-tilnærming til verdens helse som kontrolleres av dem og dem alene.
 • WHO søker også å utvide sine økonomiske ressurser og årlige budsjett kraftig.
 • Dette handler ikke bare om USA. Innsatsen må være verdensomspennende. Fra 1. juni 2022 er «Pandemic Treaty» ennå ikke utarbeidet. NÅ er tiden inne for å gjøre stemmene dine hørt. Vi må AKTIVT arbeide for å forhindre at disse traktatforhandlingene krenker hele verdens rettigheter og friheter. Våre stemmer må bli hørt. Våre meninger må vurderes. Våre rettigheter må respekteres.
 • Forhandlingene mot denne «traktaten» blir kontrollert av byråkrater, politikere, advokater, offentlige helsetjenestemenn, ikke-statlige organisasjoner og farmasøytiske representanter som ønsker å plassere seg selv i kontroll over å bestemme fremtiden for verdens «helse.»
 • Innspillet fra uavhengige leger, sykepleiere, forskere og helsepersonell som faktisk reddet millioner av menneskeliv, blir fullstendig ignorert.
 • Meningene og ønskene til «We The People» blir ignorert.
 • Som en internasjonal traktat kan WHOs pandemipakt være juridisk bindende OVER USAs grunnlov og dermed krenke våre rettigheter og begrense våre friheter. For land rundt om i verden (og deres interne stater og provinser) vil denne juridisk bindende avtalen overstyre deres individuelle grunnlover og pandemiresponsstrategier.
 • USA er en «medsponsor» av de nåværende forhandlingene, men de er IKKE medlem av arbeidsgruppen som leder prosessen. ( KLIKK HER )
 • Det internasjonale forhandlingsorganet ( INB ) ledes av delegater fra seks land, som representerer verdens hovedregioner – medformann Ms. Precious Matsoso (Sør-Afrika) og Mr. Roland Driece (Nederland), ambassadør Tovar da Silva Nunes (Brasil) , Mr. Ahmed Salama Soliman (Egypt), Mr. Kazuho Taguchi (Japan) og Dr. Viroj Tangcharoensathien (Thailand)
 • En liste over delegater til spesialsesjonen til Verdens helseforsamling finner du HER .
 • Ministeren for helse og menneskelige tjenester (Xavier Becerra) leder den amerikanske delegasjonen til Verdens helseforsamling . Del dine meninger med ham direkte: Xavier.Becerra@HHS.gov Twitter: @ SecBecerra
 • Vi skylder fremtidige generasjoner å beskytte deres suverenitet og deres helsefrihet. Vi må kreve og sikre at USAs delegasjon til WHO jobber for å opprettholde suvereniteten til folket i USA og opprettholde våre helsefriheter.
 • I stedet for å la sentralisert, autoritær, diktatorisk, biomedisinsk fascisme ta over og kontrollere livene våre, må vi AKTIVT jobbe for å insistere på helsefrihet for alle på jorden.
 • En rekke dokumenter er tilgjengelige via disse lenkene: IHR IPPPR Governing Pandemics WGPR INB WHASS WHO-bidragsytere og ikke-statlige aktører .
 • Hele artikkelen leser du her.

Debatten på NRK 19. oktober

Debatten på NRK i kveld: WHO-traktaten. Er du klar for å gi fra deg selvbestemmelsen over egen kropp til en overnasjonal organisasjon opptil 84% privat finansiert av blant annet vaksineindustrien? Vår framtidige helse forhandles nå… i lukkede møter…

NB. Susanne Heart stiller sammen med blant annet Joakim Hetland og Morten Walløe Tvedt.

Forrige artikkelG7-diplomat: Vi har definitivt tapt kampen i det globale sør
Neste artikkelJoakim klarte det! Til Debatten i kveld om WHO