Sirkus Erna Solberg fortsetter – Teflon-Erna kan ryke

0
Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes på Facebook

Strategene til Erna Solberg sørget for at avsløringene av ektemannens mer enn mistenkelige aksjehandler først kom etter valget. Og de la opp hennes gråtkvalte seanse med pressa der hun kastet Sindre Finnes under bussen. Det skulle liksom være det. Men selv når de får regissere framvisninga av skittentøyet sjøl klarer ikke norske politikere å si sannheten første gang.

VG skriver:

En aksjeliste Erna Solberg (H) mottok uken før valget, viste at forklaringen hun hadde gitt til velgerne om ektemannens aksjekjøp var feil. Det fortalte hun ikke før etter valget.

Uken før valget mottok Erna Solberg en liste fra avisen E24 med 22 aksjehandler Sindre Finnes hadde gjort. Den viste at hennes ektemann, da hun var statsminister, hadde handlet aksjer i flere selskaper hun og Statsministerens kontor (SMK) ikke var kjent med.

De fleste transaksjonene var på over 100.000 kroner.

Dette var stikk i strid med det Erna Solberg selv hadde fortalt velgerne og pressen: Nemlig at både hun og SMK visste hvilke selskaper Sindre Finnes investerte i og dermed kunne vurdere hennes habilitet.

Dermed stemte heller ikke forklaringen hun hadde gitt velgerne i valgkampen.

Solberg fikk listen før avsløringen om de 22 aksjehandlene stod på trykk i E24 den 6. september, fem dager før valget. Solberg fortsatte med å holde fast på at hun hadde visst nok om ektemannens aksjehandel.

Hun fortalte heller ikke offentlig at det stod flere selskaper på listen som hun og SMK ikke hadde vært kjent med. Og at forklaringen til velgerne dermed hadde vært feil.

VG spør Erna Solberg:

– Hvorfor fortalte du ikke sannheten til velgerne før kommunevalget?

Men de har ikke lykkes i å få noe svar.

Kan felle Erna Solberg

Erna Solberg har vært teflonkvinnen i norsk politikk. Uansett hvor mange urimeligheter hun har kunnet lire av seg, ikke minst under koronakrisa, har ingenting blitt hengende. Selv ikke hennes intense arbeid for å hemmeligholde de alvorlige handlingene hun og hennes administrasjon begikk under denne krisa har hatt noen virkning, takket være ekstremt servile medier.

Nå som Jonas Gahr Støre nærmest har lykkes i å kjøre seg og sitt eget parti i senk har det vært antatt at et gjenvalg av Erna Solberg i 2025 er å anse som en spasertur i parken.

Nå ser det plutselig ikke slik ut lenger. Flere aviser skriver nå at saka kan felle Solberg:

Kommentar: Sindre kan felle Erna – VG

Kommentator: Ektemannens aksjehandel kan felle Erna Solberg

Er paret Erna Solberg og Sindre Finnes virkelig framtida?

Aftenposten skriver:

Fredag 14. september står en alvorstynget Erna Solberg på talerstolen. Der innrømmer hun at hennes mann Sindre Finnes har drevet med omfattende aksjehandel i de årene hun var landets statsminister.

Ifølge Solberg selv hadde hun bedt Finnes om en liste over transaksjoner etter at hun leste E24s sak på fredagen før valget.

Men E24 skrev ikke en sak fredag. Artikkelen kom to dager før.

Dette har fått flere til å stille spørsmål:

  • Hvorfor kom informasjonen om alle transaksjonene først flere dager etter valget 11. september?
  • Når fant egentlig Erna ut om aksjehandelen?
  • Kan offentlighetens manglende kunnskap om omfanget av aksjehandelen ha påvirket utfallet av valget?

Kameraderi og korrupsjon ER den nye norske modellen.

Det er på tide å innse at kameraderiet, innsidehandelen og alt det snusket som har dukket opp denne sommeren og ettersommeren ikke er uheldige utvekster på et ellers hederlig system. Korrupsjonen og kameraderiet ER systemet. Nå har begge de to statsbærende partiene fått hver sin runde av skandaler, og det er på tide å innse at slik er den nye norske modellen.

Systemet er skapt for å gjøre de rike rikere, og for politikerkasten og deres venner er det som å fange fisk i ei bøtte. Og i mellomtida får store deler av befolkninga det stadig vanskeligere med å få endene til å møtes.

Forrige artikkelFinland tester digitale pass for alvor første gang
Neste artikkelVestlige medier hausset opp den ukrainske motoffensiven – det ukrainske folket betaler prisen