Krav om at det igangsettes etterforskning av ekteparet Huitfeldt/Flem

0
Skjermdump fra Dagsrevyen 31. august 2023

Åpent brev til Økokrim.

Vedr: Krav om likhet for loven og krav om at det igangsettes etterforskning av ekteparet Huitfeldt/ Flem.

Av Marius Reikerås.

Jeg er selvsagt kjent med at Huitfeldt-saken er en kattepine for Økokrim, all den tid Økokrim-sjef, Pål Lønseth, er en tidligere statsrådskollega med Huitfeldt under Stoltenberg II regjeringen. Jeg er også klar over at Lønseth har meldt seg inhabil i denne saken, grunnet de samme omstendigheter.

Men, Huitfeldt-saken, slik den utvikler seg, fremstår som enda mer alvorlig enn saken som relaterer seg til tidligere statsråd, Ola Borten Moe.

Om Økokrim velger å forskjellsbehandle de to sakene, er det igjen mye som tyder på at Økorkim driver med klassejustis. I så fall ikke første gang.

Vi husker jo hvordan Økokrim unnlot å etterforske tidligere leder av Tilsynsrådet for advokater og tidligere partner i Thommessen, Christian Bruusgaard.

Dette selv om KOFA (Klagenemnda for offentlige anskaffelser), den 23. februar 2010, bøtela Tilsynsrådet for grove brudd på anskaffelsesreglene i det som meget mulig var nettverkskorrupsjon mellom Bruusgaard og hans venn og forretningspartner, revisor Stiansen, med millioner av fortjeneste i potten.

For øvrig: I juni 2006 ga Økokrim to forelegg til Veidekke ASA på 3,5 og 4 millioner kr, for henholdsvis ulovlig prissamarbeid, forfalskning av fakturaer, forfalskning av regnskaper for å skjule gevinsten ved den straffbare virksomheten, og for mafia-/kartellvirksomhet. De kriminelle forholdene hadde primært skjedd i perioden 1991-2004, og da var Christian Bruusgaard styreformann i Veidekke.

Det hadde seg også slik at da Bruusgaard var styreformann i Veidekke ASA, så tildelte han kontrakter til sitt eget selskap i 50- millioners klassen. Alt dette var Økokrim godt kjent med, men unnlot likevel å etterforske Bruusgaard.

Her er en tidslinje i Huitfeldt/Flem-saken som for vanlige folk framstår rimelig oppsiktsvekkende:

  • 27 april 2022: Anniken Huitfeldt, møter seismikkselskapet, Magseis Fairfield, i India.
  • 10. mai 2022: Hennes ektemann Ola Flem, kjøper seg opp i Magseis Fairfield.
  • 31. mai 2022 : Ola Flem kjøper seg ytterligere opp i Magseis.
  • 29. juni 2022: Magseis-aksjen skyter i været, opp 40 %, etter at det blir kjent at oljeselskapet TGS vil kjøpe opp hele selskapet for 2,3 milliarder kroner. Samme dag solgte Flem seg helt ut.
  • 14. desember 2022: Sjømat Norge ba om granskning av lakseaksjer gjennom en anmodning til Finanstilsynet, grunnet regjeringens kunnskap om den foreslåtte grunnrenteskatten.
  • 28. januar 2023: Ola Flem kjøper 700 Lerøy-aksjer.

I juni 2023 var regjeringen i gang med arbeidet for innføring av grunnrenteskatt på havbruk, uten at dette var kjent offentlig.

  • 29. juni 2023: Flem selger de samme Lerøy-aksjene han kjøpte i januar 2023.
  • 3. mai 2023: Anniken Huitfeldt møter ledelsen i Kongsberg Gruppen, den største norske våpenprodusenten, hvis majoritetseier er staten ved regjeringen.
  • 5. mai 2023: Ola Flem kjøper aksjer i Kongsberg Gruppen.
  • 5. september 2023: Børsmelding. Kongsberg Gruppen har signert sin største kontrakt noensinne. De skal levere kystforsvarssystem til 16 milliarder kroner til Polen. Kursen går markant opp.

Bergen, den 6.9.23

Marius Reikerås

https://www.dn.no/politikk/okokrim-vurderer-etterforskning/2-1-1513593

Forrige artikkelNiger øker prisen på sitt uran
Neste artikkelBA.2.86 – en ny korona-variant kan bringe tilbake nedstenging og kontrolltiltak
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.