Kameraderi og korrupsjon er den nye norske modellen

0
Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes på Facebook

Det er på tide å innse at kameraderiet, innsidehandelen og alt det snusket som har dukket opp denne sommeren og ettersommeren ikke er uheldige utvekster på et ellers hederlig system. Korrupsjonen og kameraderiet ER systemet.

Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes har lenge spilt vegg. Marius Reikerås skriver:

Sindre Finnes, mannen til Erna, har vært en flittig aksjehandler i selskapet Nekkar,som har sin base i Bergen.

Aksjonærdata for selskapet Nekkar, viser at Finnes handlet Nekkar-aksjen 72 ganger mellom mai 2020 og september 2021. I den perioden var Erna Solberg landets statsminister.

Og hvem er styremedlem i Nekkar? Jo, det er Marit Solberg.

Og hvem har felleseie med Finnes? Jo, det har Erna Solberg.

Handlet Kongsberg Gruppen-aksjer 12 ganger på 11 dager

E24 skriver:

På under to uker kjøpte Sindre Finnes seg opp i Kongsberg Gruppen, for så å selge seg helt ut. Aksjehandelen skjedde i november 2020, mens Erna Solberg var statsminister.

Erna Solberg satt med fortrolig, kritisk markedsinformasjon og ektemannen kjøpte og solgte aksjer på perfekt riktig tidspunkt. Og vi skal tro at alt er i den skjønneste orden.

Men alle utenfor det lune politiker- og mediemiljøet vet at det stinker korrupsjon lang vei.

Samme ulla som Anniken Huitfeldt

Norsk seismikkselskap må svare for amerikansk jury, skriver E24.

Marius Reikerås bemerker:

Det at det norske seismikkselskapet TGS må svare for en amerikansk jury er svært interessant.

Dette er nemlig selskapet som kjøpte opp Magseis Fairfield, der mannen til Anniken Huitfeldt kjøpte og solgte aksjer

Her er en tidslinje i Huitfeldt/ Flem-saken av interesse.

27 april 2022: Anniken Huitfeldt møter seismikkselskapet Magseis

Fairfield, i India.

10. mai 2022: Hennes ektemann Ola Flem kjøper seg opp i Magseis Fairfield.

31 mai 2022 : Ola Flem kjøper seg ytterligere opp i Magseis

29. juni 2022: Magseis-aksjen skyter i været, opp 40 %, etter at det blir kjent at oljeselskapet TGS vil kjøpe opp hele selskapet for 2,3 milliarder kroner. Samme dag solgte Flem seg helt ut.

Dette er ikke utvekster på systemet – det er systemet

Nordmenn må slutte å tenke på Norge som et sted der det nesten ikke finnes korrupsjon. Politikerkasten og deres venner i næringslivet har skapt et system der korrupsjonen er innvevd og er identisk med systemet.

Det er det samme som skjer når Arbeiderpartiet og Høyre lager et privatisert kraftmarked og 11 direktører i bransjen så kan hente seg over 4 millioner i årslønn.

Systemet er sånn. Dette er blitt den nye norske modellen.

Eller når den tidligere olje- og energiministeren Åslaug Haga får seg en toppjobb i vindkraftens interesseorganisasjon NORWEA og driver knallhard lobby og påstår at «vi satser for lite», når regjeringa nettopp har lovet 23 milliarder i subsidieramme for de første 1,4 GW havvind Støre personlig har lovet Europakommisjonens president Ursula von der Leyen.

Systemet er skapt for å gjøre de rike rikere, og for politikerkasten og deres venner er det som å fange fisk i ei bøtte. Og i mellomtida får store deler av befolkninga stadig vanskeligere med å få endene til å møtes.

Dette kalles klassekamp, og foreløpig er overklassen mye dyktigere til å føre klassekamp enn det de undertrykte klassene er.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNår etterretningen blir ubekvem
Neste artikkelFattigdommen i USA øker markant
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).