Fattigdommen i USA øker markant

0

Det statistiske kontoret i USA melder at fattigdommen i landet er klart på vei oppover. Det var en liten pause i fattigdomsutviklinga da folk fikk koronastøtte. Men nå er den perioden over. Se Poverty in the United States: 2022.

Den såkalte SPM-raten (Supplemental Poverty Measure) i 2022 var 12,4 prosent, en økning på 4,6 prosentpoeng fra 2021. Dette er den første økningen i den samlede SPM-fattigdomsraten siden 2010. SPM-barnefattigdomsraten mer enn doblet seg, fra 5,2 prosent i 2021 til 12,4 prosent i 2022.

Dette var da også hensikten med koronakrisa.

I samme periode ble de ultrarike milliardærene vanvittig mye rikere. For å dekke koronatiltakene tok staten opp enormt mye lån. Dermed ble skattebillioner overført til finanskapitalen og eierne kunne innkassere.

Massene ble midlertidig holdt i sjekk ved å bli sperret inne i hjemmene sine på midlertidig trygd.

Og da det hele var over og den kortsiktige støtten var borte økte fattigdommen og arbeidsløsheten igjen. Og alle tror at det handlet om et virus.

Les også denne fra AP:

Child Poverty in the U.S. Jumped in 2022 as Pandemic Benefits Ended.

Harvard: Lockdownpolitikken knuste arbeiderklassen og lot de rike bli rikere

Faste lesere av steigan.no veit det allerede, men nå er det også bekreftet i en vitenskapelig studie, til alt overmål fra Harvard University, Brown University og Bill and Melinda Gates Foundation. Lockdownpolitikken har vært til enorm skade for arbeiderklassen, mens de rike har gjort det godt.

Det bildet som trer fram av denne sammenligninga er et bilde av ødeleggelse av arbeiderklassen.

Dette skriver Brad Polumbo I Foundation for Economic Education.

Polumbo skriver videre:

Noen kritikere hevder at det er pandemien, ikke regjeringens lockdown, som er den virkelige kilden til denne økonomiske katastrofen. Selv om det ikke er noen tvil om at selve viruset spilte noen rolle, var regjeringas lockdown utvilsomt den største enkeltfaktoren. Det er ganske intuitivt at det å beordre folk om ikke å delta i virksomheter og kriminalisere folks levebrød ville skade økonomien. Denne intuisjonen bekreftes av data og studier som viser det samme. Og ikke glem det faktum at tunge lockdown-stater konsekvent har hatt mye høyere arbeidsløshet enn stater som tok en mer laissez-faire tilnærming.

Forrige artikkelKameraderi og korrupsjon er den nye norske modellen
Neste artikkelNår man erstatter det ene gale med det andre – kanskje på tide å tenke helt nytt?