– Hvor lenge skal Åslaug Haga få lov til å lyve?

0

Den tidligere olje- og energiministeren Åslaug Haga representerer vindkraftens interesseorganisasjon NORWEA og rett som det er figurerer hun i mediene og serverer det som saklig sett må kunne kalles en løgn.

Den tidligere folkevalgte politikeren påstår at «vi satser for lite», når regjeringa nettopp har lovet 23 milliarder i subsidieramme for de første 1,4 GW havvind Støre personlig har lovet Europakommisjonens president, Ursula von der Leyen.

Eivind Salen fra Motvind reagerer kraftig på Hagas uttalelser og skriver i et innlegg på Facebook:

Åslaug Haga er Norges farligste lobbyist. Det er ingen lobbyister og maktgrupper som har hatt så sterk negativ påvirkning på norske politikere og norsk forvaltning som vindkraftens interesseorganisasjon NORWEA og nå den sammenslåtte interesseorganisasjonen Forbybar Norge nå har.

Sjekk utsagnet til lederen for kraftbransjens interesseorganisasjon, Åslaug Haga, der hun på vegne av medlemmer med klima- og miljøavtrykk mange, mange, mange ganger større enn folk som sliter med å få endene til å møtes, formaner at «Norge gjør altfor lite» og verden satser på fornybar energi, mens i Norge er det stikk motsatt.

Dette er løgn. De stjeler pengene våre, landet vårt, politikerne våre og forvaltningen vår, og de lyver i tillegg oss opp i trynet, vi som er på bunnen og betaler regningene, de sier vi er dårlige mennesker med altfor høye utslipp, det er ikke måte på hvor elendig vårt land og vi som bor her er i disse menneskenes øyne.

Den tidligere folkevalgte politikeren har også frekkhet nok til for penger å påstå «vi satser for lite», når regjeringen nettopp har lovet 23 milliarder i subsidieramme for de første 1,4 GW havvind som Støre personlig har lovet Europakommisjonens president, Ursula von der Leyen, før han tok seg bryet med å informere Stortinget og folket. Vi fikk beskjeden om de 30 GW han hadde tenkt å bygge på nyåret 2023, og først senere fikk vi via omveier vite at det egentlig ikke var for oss, men for Europa. Støre har lovet vår kraft for våre penger på vårt hav, bort til Europa, personlig til Ursula von der Leyen, with kind regards, som brevet avslutter.

Regjeringen har også varslet 60 milliarder i ramme til «grønn satsing», og de deler dem ut i hytt og pine. Det er flere forskjellige fond, Enova, Eksfin, Snøhvit, noen skifter også navn, og plutselig i dag får vi vite at Eksfin gir 5 milliarder kroner i underskuddsgaranti til noen som vil kjøpe kraft fra havvind – eller rettere sagt: til de som skal selge havvind, om kjøper ikke kan betale, gjør staten det.

Eivind Salen vet mer enn de fleste om vindkraft, naturødeleggelser og havvind.

Som han skriver har han «besøkt en hel rekke av de 64 vindkraftkonsesjonene gitt, og snakket med menneskene berørt av dem, og sett de skrikende natur- og landskapsødeleggelsene det har ført med seg. I tillegg til meg, er det tusenvis nå i Norge som bruker all fritid og store deler av arbeidstiden på å kjempe mot disse redslene, og at de ikke skal ramme flere.«

Han og veldig mange med han har i detalj lagt frem hvilke ødeleggelser de siste tiårenes energipolitikk har hatt for norsk kraftforsyning og strømprisene i landet, og videre hvilke konsekvenser dette har for folk flest. Han skriver:

Det var senest igjen på Dagsrevyen 28. august, høye energipriser fører til høy inflasjon, og det bekjempes med høy rente. Begge deler er sterkt negativt for folks personlige økonomi og derigjennom folks velferd, og det er sterkt negativt for vanlig næringslivs økonomi og for bedrifter som prøver seg i Norge.

Salen har også sett på utviklinga av verdens oljeproduksjon og viser at det er usant at Norge er en «versting»:

Norge er faktisk et av de grønneste landene i verden dersom vi ser på energiforsyninga. Likevel foretrekker kraftbansjens folk og deres lojale politikere å påstå det stikk motsatte, naturligvis for å få enda mere penger til å bygge enda flere helt unødvendige og skadelige anlegg som de tjener enda mer på.

Forrige artikkelHvorfor venstrepartierne forandrer sig
Neste artikkel– Regjeringa har ikke klart å endre kurs
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.