Hundretusener av nordmenn er allerede i djup økonomisk krise

0
Christian Krogh: Kampen for tilværelsen (utsnitt) 1888–1889. Offentlig eiendom

Strømprisene, matvareprisene og de økte bankrentene gjør at hundretusener av nordmenn har alvorlige økonomiske problemer, sier sjefredaktør Pål Steigan.

Denne krisa er ingen naturkatastrofe. Det er ei villet krise. Det er den globale finanskapitalen og deres lojale politiske støttespillere som plyndrer vanlige folk og får dem til å betale for den største finansielle krisa noensinne.

Dette er en klassekrig, og til nå er det bare den ene parten i denne krigen som fører den, nemlig de rikeste av de rike. Arbeiderklassen og dens organisasjoner er stort sett lammet og ute av stand til å kjempe i mot.

Vil dette endre seg?

Les: Hvordan vil den økonomiske krisen fortsette?

Norge kan få en fattigdom vi ikke har sett i etterkrigstida

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelZelenskyjs kone usikker på om han vil søke gjenvalg
Neste artikkelKina og Saudi-Arabia holder felles marineøvelser
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).