Harvard verste universitet for det frie ordet – fikk 0 poeng av 100 mulige

0
The Harvard Memorial Hall, at Harvard University, in Cambridge, Massachusetts.

Harvard University er offisielt 2023s verste universitet for ytringsfriheten.

Foundation for Individual Rights and Expression (FIRE) ga ut sin årlige rangering for ytringsfrihet på universitetet på onsdag, som kalte ytringsfriheten ved Ivy League-skolen «en avgrunn».

«Jeg er ikke helt overrasket,» sa Sean Stevens, direktør for meningsmåling og analyse ved FIRE, til The Post. «Vi har gjort disse rangeringene i årevis nå, og Harvard er konsekvent nær bunnen.»

Til tross for å være den mest anerkjente akademiske institusjonen i landet, mottok Harvard en rangering på 0,00 poeng for ytringsfrihet på en 100-punkts skala – hele 11 poeng bak det nest dårligste universitetet.

FIRE sier at den dystre poengsummen var «generøs», med tanke på at Harvards faktiske poengsum var -10,69, ifølge beregningene.

Her er kriteriene FIRE bruker.

Harvard gets worst score ever in FIRE’s College Free Speech Rankings

Harvard er konsekvent rangert som et av de beste universitetene i USA. Men FIRE befinner seg ofte i den merkelige posisjonen å gi denne all-star akademiske skolen strykkarakterer.

Enkelt sagt, Harvard har aldri prestert godt i FIREs College Free Speech Rankings, og endte under 75 % av skolene som ble spurt i hvert av de siste fire årene.

I 2020 rangerte Harvard 46 av 55 skoler. I 2021 rangerte den 130 av 154 skoler. I fjor rangerte den 170 av 203 skoler. Og i år fullførte Harvard sin nedadgående spiral på dramatisk vis, og kom helt sist med den dårligste poengsummen noensinne: 0,00 av mulige 100,00. Dette gir den den beryktede utmerkelsen som den eneste skolen rangert i år med et «Abysmal» (avgrunnsaktig, o.a.) samtaleklima.

Det er Harvards praksis med de-platforming og avsettelse av forskere som ikke følger woke-linja som har plassert universitetet på den æreløse jumboplassen.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNazigate: Canadas militærsjef nekter å beklage applausen for SS-veteranen
Neste artikkelIndia vil ikke la seg mobbe inn i USAs rekker