EU har som mål å overføre 5 milliarder dollar i våpen til Ukraina årlig

0
Josep Borrell
Av Kyle Anzalone.

EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell sa at unionen tar sikte på å overføre våpen for 5 milliarder dollar til Ukraina årlig i de neste fire årene. For å gi ytterligere bistand til Kiev, prøver EU å trene 40.000 ukrainske soldater innen utgangen av året. 

Under et møte med EUs forsvarsministre i Spania presset blokkens utenrikspolitiske sjef sine medlemmer til å sette et bærekraftig mål for å bevæpne Ukraina årlig. Borrell antydet at utgiftene kunne være så høye som 5 milliarder dollar årlig, men understreket at tallet var et tak. 

Borrell hevet EUs mål for opplæring av ukrainske soldater i 2023. I utgangspunktet satte unionen et mål på 15.000. Ettersom Ukraina har hatt store tap på slagmarka, har EU nesten tredoblet tallet til 40.000.

På en pressekonferanse etter møtet sa Borrell at forsvarsministrene reagerte positivt på forslagene hans, selv om det ikke ble inngått noen formell avtale. 

Dagen før møtet ba unionens utenrikspolitiske sjef EU-medlemmene om å leve opp til sine forpliktelser og gi mer ammunisjon til Kiev. «Nå er det (opp til) medlemslandene å gi konkrete ordre til industrien innenfor disse rammeavtalene,» sa han. 

Vesten har gitt flere løfter til Ukraina om å gi landet alle våpnene det trenger for å beseire Russland på Kievs premisser. Vesten har imidlertid begrenset sine våpenoverføringer til Ukraina av frykt for å provosere Russland eller at våpnene blir erobret av de russiske styrkene.

Likevel har USA og dets allierte presset Kiev til å starte en motoffensiv som var forventet å føre til store tap blant ukrainske styrker. De blodige operasjonene har gitt få gevinster for Kiev, og de enorme tapene for ukrainske tropper har svekket kampmoralen i landet. Noen innbyggere rapporterer at soldater dør i løpet av få dager etter å ha nådd frontlinjen. 

Vestlige tjenestemenn har uttalt at de håper Kiev vil opprettholde operasjonene til tross for de massive tapene. Flere amerikanske tjenestemenn har forklart at å bruke penger på krigen i Ukraina er en god økonomisk bruk av amerikanske skattebetalerdollar ettersom den russiske hæren blir svekket uten å sette amerikanske soldater i fare. 

«Selv amerikanere som ikke har noen spesiell interesse for frihet og uavhengighet i demokratier over hele verden, bør være fornøyd med at vi får valuta for pengene våre på investeringen vår i Ukraina,» skrev senator Richard Blumenthal (D-CT) nylig i Connecticut Post . «For mindre enn 3 prosent av vår nasjons militærbudsjett, har vi gjort det mulig for Ukraina å degradere Russlands militære styrke med det halve … Alt uten at en eneste amerikansk tjenestekvinne eller mann ble skadet eller tapt.»

Senator: USA får «verdi for pengene sine» i Ukraina fordi amerikanere ikke dør


Originalen ble publisert her:

The EU Aims to Transfer $5 Billion in Weapons to Ukraine Annually


Kommentar:

Dette viser flere ting:

  1. Enhver må nå se at dette er Vestens krig mot Russland med Ukraina som slaktoffer.
  2. Slik vi har pekt på tidligere skjer det nå en europeisering av krigen. USA vil ut og overlate til dumme europeere å ta regninga for en krig som er på et tapende spor.
  3. Dette er først og fremst en blodtapping av europeiske skattebetalere for å opprettholde den skyhøye profitten i våpenindustrien. Og vestlige pamper får et sikkert sted å investere pengene sine, slik vi har sett med Anniken Huitfeldt og hennes mann. Alt annet er ideologi med sikte på å føre massene bak lyset.
  4. Det er ukrainerne som blør i hopetall, og det ønsker EU at de skal fortsette med.

Forrige artikkelFitbit smartklokke driver ulovlig overføring av dine personlige data
Neste artikkelFørst sluttet levealderen å øke. Så kollapset den. Hva skjer med USA?
Kyle Anzalone
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.