Senator: USA får «verdi for pengene sine» i Ukraina fordi amerikanere ikke dør

0

Senator Romney kalte nylig proxy-krigen for «de beste nasjonale forsvarsinvesteringene» USA noensinne har gjort.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 30. august 2023.

Senator Richard Blumenthal (D-CT) er nylig tilbake fra en tur til Kiev og argumenterer for at USA får «pengene sine» i Ukraina fordi Russland tar tap og ingen amerikanere dør, noe som viser mangel på bekymring for ukrainske liv.

«Selv amerikanere som ikke har noen spesiell interesse for frihet og uavhengighet i demokratier over hele verden, bør være fornøyd med at vi får verdi for pengene våre på vår Ukraina-investering,» skrev Blumenthal i Connecticut Post.

«For mindre enn 3 prosent av vår nasjons militærbudsjett, har vi gjort det mulig for Ukraina å degradere Russlands militære styrke til det halve … Alt uten at en eneste amerikansk tjenestekvinne eller mann ble skadet eller tapt,» la han til.

Argumentasjonen har blitt et vanlig samtaleemne blant hauker i Washington som vil at USA skal fortsette å gi næring til proxy-krigen mot Russland. Senator Mitt Romney (R-UT) kalte nylig konflikten «de beste nasjonale forsvarsinvesteringene jeg tror vi noen gang har gjort».

«Vi mister ingen liv i Ukraina, og ukrainerne kjemper heroisk mot Russland,» sa Romney. «Vi reduserer og ødelegger det russiske militæret for en svært liten sum penger … et svekket Russland er en god ting.»

De haukiske senatorenes kommentarer kom midt i Ukrainas vaklende motoffensiv. Til tross for mangelen på suksess på slagmarken, ønsker Biden-administrasjonen og de fleste medlemmer av kongressen å fortsette å finansiere krigen, som de erkjenner ikke ville fortsette uten amerikansk støtte.

«Som Zelensky er ærlig og nærgående nok til å si, kunne Ukraina ikke ha overlevd uten USA og våre allierte,» sa Blumenthal. «Men hans motoffensiv er langt fra noen sikker suksess. Til sjuende og sist er den eneste måten han taper på hvis USA trekker ut kontakten.»

Washington Post rapporterte nylig at amerikansk etterretning har fastslått at Ukrainas motoffensiv ikke vil oppfylle hovedmålet om å kutte Russlands landbro til Krim. Til tross for konklusjonen, presser USA ukrainske befal til å gå hardere ut på slagmarken og klager over at Ukraina har blitt for «motvillige til å tåle tap».

I forkant av motoffensiven  viste Discord-lekkasjene og andre medieoppslag  at USA ikke trodde at Ukraina kunne gjenvinne betydelig territorium. Men Biden-administrasjonen presset fortsatt på for angrepet og  avviste ideen om en våpenhvile.

Forrige artikkelStøre, Huitfeldt og det norske oligarkiet
Neste artikkel«Obamas mann i Afrika» i husarrest mens populært kupp ryster Gabon
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.