Akkurat som ved kriminell innsidehandel

0
Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes på Facebook

Det er alt sammen kjent. Erna Solbergs mann, Sindre Finnes, kjøpte tusenvis av aksjer i Norsk Hydro to dager før Norsk Hydro annonserte at de skulle inngå et samarbeid med Lyse AS, og dermed omgå hjemfallsretten, og få tilgang på 9,5 TWh (9,5 milliarder KWh) i strømområdet NO2 inn i evigheten. Så solgte han 14500 aksjer dagene etter nyheten var kjent.

https://e24.no/…/sindre-finnes-kjoepte-tusenvis-av…

Dette er nøyaktig sånn man gjør det ved kriminell innsidehandel. Man kjøper opp stort før nyheten blir offentlig kjent, og selger etter nyheten kommer ut. Kjøp på informasjonen, selg på nyheten.

Dette skriver Eivind SalenFacebook.

Omfanget Sindre Finnes har handlet aksjer i, bør også gjøre at det kan bli stilt spørsmål ved hva han egentlig har holdt på med i arbeidstiden som fagsjef i Norsk Industri. VG har offentliggjort listen, som er helt syk. Fagsjef i Norsk Industri har handlet aksjer i bull og bear instrument, girede konstruksjoner som gjør at gevinsten ved vekst og nedgang blir større, og også tapet om man bommer på veddemålet.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/rljlvA/sindre-finnes

Disse veddemålene har Sindre Finnes kunnet gjøre, mens han kanskje, kanskje ikke hadde tilgang på informasjon andre i aksjemarkedet ikke har hatt, fordi han var gift med landets statsminister.

Tilfellet Norsk Hydro er eksepsjonelt grovt, for her tjener ekteparet Solberg/Finnes penger på politiske vedtak med katastrofale konsekvenser for innbyggerne i Røldal og innbyggerne i Sunnhordland, Rogaland, Agder, Telemark og områdene i Buskerud og Vestfold med i strømregion NO2. Det er vi som nå i flere måneder har hatt strømpriser flere titalls ganger høyere enn resten av Sør-Norge, resten av landet.

Spekulerte i legemiddelfirma under corona

Legemiddelfirmaet Vistin Pharma var blant selskapene som deltok i møter med norske helsemyndigheter. De er blant verdens største produsenter av metformin, som er et legemiddel som brukes mot diabetes 2. Dette skriver Børsen – Dagbladet.

– Vistin Pharma har tilbudt seg å samarbeide med myndigheter og andre aktører med å forsyne norske pasienter med metformin gjennom denne corona-tida, sa administrerende direktør Kjell-Erik Nordby til VG i slutten av mars.

9. juni 2020 uttalte Nordby til fagtidsskriftet Farmatid.no at de produserte for fullt under coronakrisa og merket at kunder og myndigheter så viktigheten av lokal legemiddelproduksjon.

I denne perioden handlet Sindre Finnes, daværende statsminister Erna Solbergs ektemann, aktivt i selskapets aksjer.

Fra 13. mai til og med 16. juni gjennomfører Finnes 37 aksjetransaksjoner – kjøp og salg – i selskapet.

Den nye norske modellen

Slik er Norge blitt. Politikerne øser ut titalls av milliarder kroner i støtte til diverse kriger samtidig som de sleipeste av dem bruker innsideinformasjon til å sko seg økonomisk på dette.

De ser ikke på det å være politiker som et tillitsverv, men en karrierevei og en vei til å bli rik.

Det norske folkets ve og vel gir de blanke blaffen i.

Forrige artikkelBrasils store katter truet av vindindustrien
Neste artikkelHvorfor er Erna Solberg så besatt av å bøye regelverk?