Zelensky holder hoff med Ukrainas mest notoriske nazist

0
Kameratskapet mellom Zelensky og Biletsky / fra Zelenskys video

Vestlige medier har avvist bevis på nynazistisk innflytelse i Ukraina ved å vise til president Zelenskys jødiske arv. Men nye opptak publisert av Zelensky viser lederen åpent samarbeide med en fascistisk ideolog som en gang lovet å «lede verdens hvite raser i et siste korstog … mot semittledede Untermenschen.»

Dette skriver Alexander Rubinstein på The Grayzone.

Ukrainas president Vlodymyr Zelensky har lastet opp en video til sin Telegram-kanal som viser ham holde hoff med en av de mest beryktede nynazistene i moderne ukrainsk historie: Azov-bataljonens grunnlegger Andriy Biletsky.

Den 14. august, en drøy time etter at utenriksminister Anthony Blinken annonserte ytterligere 200 millioner dollar i militærhjelp til Kiev, publiserte Ukrainas president Vlodomyr Zelensky videoen som skildrer det han kalte en «åpen samtale» med Ukrainas tredje separate angrepsbrigade.

«Jeg er takknemlig for alle som forsvarer vårt land og folk, som bringer seieren vår nærmere,» skrev Zelensky etter møtet med enheten i utkanten av Bakhmut.

Selv om tilfeldige vestlige observatører kanskje ikke skjønte det, er brigaden Zelensky henvendte seg til faktisk den nyeste varianten av Ukrainas nynazistiske Azov-bataljon. 

«Den tredje separate angrepsbrigaden, utmerkede krigere», skrev Zelensky dager etter konsultasjonen, i et Twitter-innlegg som også hentydet til et separat møte med Aidar-bataljonen, en annen nyfascistisk organisasjon som har blitt anklaget for krigsforbrytelser av Amnesty International. «De har stoppet fienden fra å rykke frem mot Kostiantynivka og presset okkupantene tilbake opp til 8 kilometer.»

Men gruppens opprinnelse er ingen hemmelighet. Enheten beskrev sin siste rebranding i en YouTube-video som ble utgitt i januar, og forklarte : «I dag kunngjør vi offisielt at SSO AZOV utvides til en brigade. Fra nå av er vi den tredje separate angrepsbrigaden til bakkestyrkene til de væpnede styrkene i Ukraina.»

I likhet med forgjengeren ledes enheten av Andriy Biletsky, som grunnla Azov-bataljonen og lenge har fungert som en galjonsfigur for den tett sammenstilte politiske bevegelsen National Corps.

Men til tross for Biletskys rike nazistiske stamtavle, viser videoen Zelensky publiserte at han deler et øyeblikk av kameratskap med en hvit nasjonalistisk militant som har beskrevet jøder som «vår fiende», eller som de «virkelige mestrene» til oligarkene og politikere som har korrumperte Ukraina.

«Hvordan kunne jeg være nazist?» spurte Zelensky på tampen av Russlands intervensjon, og pekte på sin jødiske arv. «Hvordan kunne et folk som mistet åtte millioner liv i kamp mot nazister, støtte nazismen?» 

Kanskje må spørsmålet stilles igjen til den ukrainske presidenten etter hyllesten han ga landets fremste nynazistiske ideolog.

Les resten av artikkelen til Alexander Rubinstein her: Zelensky holds court with Ukraine’s most notorious neo-Nazi.

Og vi bommet ikke mye her:

Det som forundrer oss er at norsk venstreside, SV og Rødt, har mage til å være så nesegrust ukritiske i sin støtte til et regime som har et så intimt forhold til nazismen.

Forrige artikkelDet går mot høsten og snart er det tid for nytt masketyranni
Neste artikkelTalibans massivt vellykkede opiumsutryddelse
Alexander Rubinstein
Alex Rubinstein er en uavhengig reporter på Substack.