Krigshaukene i USA vil sende enda mer våpen til Ukraina

0
Kampanjens annonse med Bill Kristol til høyre

Gruppe ledet av Bill Kristol lanserer kampanje for å samle GOP støtte for mer Ukraina-hjelp. Defending Democracy Together, vil at republikanerne skal støtte president Bidens forespørsel om 24 milliarder dollar i nye Ukraina-midler.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 15. august 2023.

En gruppe republikanere ledet av neokonservative Bill Kristol, har lansert en kampanje for å samle republikansk støtte til president Bidens nye forespørsel, om ytterligere 24 milliarder dollar i utgifter til krigen i Ukraina.

Organisasjonen Defending Democracy Together, lanserte «Republikanere for Ukraina», et prosjekt på 2 millioner dollar som på tirsdag vil begynne å sende annonser som ber om GOP-støtte til Ukraina.

Annonsene forventes å fortsette gjennom slutten av året og vil sendes på Fox News under den første republikanske presidentdebatten neste uke. Ifølge The Washington Post har gruppen samlet vitnesbyrd fra mer enn 50 pro-ukrainske republikanske velgere for annonsene.

Nyheten om kampanjen kommer etter at en meningsmåling på CNN, viste at 55% av amerikanerne er imot at Kongressen godkjenner mer utgifter til krigen i Ukraina. Meningsmålingen fant at opposisjonen hovedsakelig var fra republikanerne, GOP: Grand Old Party, med 71% av republikanske respondenter imot mer Ukraina-hjelp.

Sarah Longwell, en republikansk strateg som var med på å grunnlegge Defending Democracy Together sammen med Kristol i 2019, klaget til The Post over den republikanske motstanden mot intervensjon i Ukraina. «Det var alarmerende i fokusgruppene å se så mange republikanske velgere snakke om Ukraina eller [Ukrainas president Volodymyr] Zelensky i nedsettende ordelag,» sa hun.

Kristol, best kjent for sin rolle i å presse på for invasjonen av Irak i 2003, er en trofast tilhenger av stedfortrederkrigen mot Russland i Ukraina (se redaksjons-sjef i Antiwar.com, Scott Horton, debattere Kristol om amerikansk intervensjonisme).

De $ 24 milliarder president Biden har bedt om i nye utgifter til krigen, inkluderer $ 13 milliarder i militærhjelp, $ 7,3 milliarder i økonomisk og humanitær bistand og $ 3,3 milliarder til infrastrukturprosjekter for regionale land påvirket av konflikten. De $ 24 milliardene er en del av et lovforslag på $ 40 milliarder som også inkluderer midler til innenlands katastrofehjelp og grensesikkerhet.


Bill Kristol har alltid vært en pådriver for flere USA-kriger over hele verden. – Red.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Bill Kristol-Led Group Launches Campaign to Rally GOP Support for More Ukraine Aid

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelTalibans massivt vellykkede opiumsutryddelse
Neste artikkelStrømkrisen er politisk vedtatt
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.