Kampen om Niger og Vest-Afrika handler om plyndring av naturressurser

0

Hver tredje kilowattime som leveres i det franske strømnettet er avhengig av uran fra Niger og 70 prosent av innbyggerne i Niger har ikke strøm i det hele tatt. Så enkelt kan konflikten om Niger forstås.

Når USA og Frankrike gjør seg klare til å støtte en varslet invasjon fra ECOWAS, er det kontrollen over de enorme naturressursene i hele Vest-Afrika det handler om. De tidligere franske koloniene i Vest-Afrika er fortsatt kolonier, men under et ferniss av «demokrati» og uavhengighet.

På grunn av krigen mellom Vesten og Russland har det oppstått et rom der det har blitt lettere for Afrika å heve sin røst, og det har oppstått en ny generasjon afrikanske ledere som tar opp tradisjonen fra Patrice Lumumba og Thomas Sankara. Og dette vet afrikanerne svært godt, derfor er det også så stor entusiasme blant innbyggerne i Niger som det man fikk se på folkemøtet på den store stadionen i hovedstaden Niamey:

Men president Bola Tinubu i Nigeria, som leder ECOWAS, har problemer på hjemmefronten. I en spesialsesjon i parlamentet 5. august fikk han ikke støtte av senatorene til å gå til intervensjon.

Tinubu er forøvrig kjent for å være meget korrupt, for å være et redskap for amerikansk etterretning og for å ha svært god kontakt med narkotikakartellet i Nigeria.

From Chi-Town bagman to ECOWAS chairman: meet the former money launderer leading the push to invade Niger

Forrige artikkelHjulet har dreid en full sirkel i Myanmar
Neste artikkelEt stort flertall av ukrainerne mener Zelensky er ansvarlig for korrupsjonen