Høyre sektor i Oslo – nazisymboler får vaie fritt

0
Det rødsvarte fascistflagget til Pravij sektor på Karl Johan i Oslo

Den fascistiske ukrainske organisasjonen Pravij sektor, Høyre sektor, har skaffet seg innpass i Norge. Det rød-svarte flagget deres, som er fascimens og nazismens samlingssymbol i Ukraina, brukes nå jevnlig i Oslo, uten at myndigheter eller politikere reagerer.

Flagget ble observert i barnetoget (!) i Oslo 17. mai i år, og det brukes jevnlig ved ukrainske markeringer og demonstrasjoner i Norge.

Det er utrolig hvor lett fascistene har skaffet seg innpass i Norge og utrolig hvor naive norske politikere og medier er overfor en fascisme som er det nærmeste vi har hatt den hitleristiske bevegelsen i Europa i nyere tid. Det nærmeste man kommer deres ideologi i Norge er en viss A. B. Breivik.

Her er hvordan Pravij sektor framstiler seg sjøl med flagget i bakgrunnen:

Det var Pravij sektor som allerede i 2015 krevde full krig mot Russland. Vi skrev om dette den gangen: Høyre sektor krever ny krig i Øst-Ukraina.

Et nyrekrutert medlem av den fascistiske Pravij Sektor med parolen Slava Ukraini på et banner med fargene til de ukrainske fascistene. (Foto: Lupiga.com)

Det rød-svarte flagget knytter seg til den fascistiske «blod og jord»-ideologien, Blut und Boden, på tysk, og for en som kjenner symbolikken er den like tydelig som om de skulle ha brukt svastika.

Det er lenge siden naziflagg fikk vaie fritt i Oslos gater. Vi trodde aldri vi skulle oppleve det. Men takket være urolig naive politikere og myndigheter og dyktige ukrainske nazister er vi der igjen.

Les mer på steigan.no om Pravij sektor.

Forrige artikkelRapport: Ukrainske droneangrep inne i Russland bruker vestlig etterretning
Neste artikkelHvorfor venstrepartierne forandrer sig