Dagsavisen slapp katta ut av sekken

0
Av Lars Birkelund.

Jeg er ikke stolt av alt jeg har gjort. Men jeg er stolt av at jeg har talt krigspropagandaen i mot, både når det gjelder Libya, Syria og Ukraina. I blant har jeg riktignok vært litt grovkornet, men jeg har i det minste gjort det.

Lenge var det ikke ‘lovlig’ å si at krigen i Ukraina egentlig er en krig om innflytelse over Ukraina OG en proxykrig der USA/NATO/EU med Norge bruker Ukraina for å svekke, eventuelt partere Russland à la det de gjorde med Jugoslavia på 1990-tallet, mens Russland kjemper for å beholde den smule innflytelse Russland tidligere hadde over landet.

Nå er tiden kommet for å si VELKOMMEN ETTER til Dagsavisen ved Lars West Johnsen som nå hyller Jens Stoltenberg for «en snart ti år lang krig mot Putins Russland». «Det er ikke mange ledere i moderne historie som har ledet lenger i krig enn vår Jens», heter det videre i samme artikkel. 

Gjentar: «en snart ti år lang krig mot Putins Russland», sier NATOs Dagsavisen nå. Det er altså ikke en krig mellom Ukraina og Russland, men en krig MOT Russland. Dette har jeg og andre sagt i halvannet år. Og for det har vi blitt kalt fascister, nazister og forrædere, blitt truet med vold og mistet venner, jobber og andre muligheter. Det at Dagsavisen sier dette viser at det begynner å bli et vanlig syn. 

Vi hadde altså rett hele tiden. Problemet er dog at norske medier, regjeringen og Stortinget mener at dette er en god krig. Eller en hellig krig, som jeg har kalt den noen ganger. De er bare skuffet over at den ikke går så bra. (Det er viktig å huske at Norge/NATO ikke har erklært krig mot Russland, og Russland har heller ikke invadert Norge. I så fall kunne folk som West Johnsen med en viss rett ha kalt oss forrædere. Skjønt, hvis Russland hadde invadert Norge hadde vi sjølsagt også oppført oss annerledes. Hvis norske myndigheter hadde vært så dumme at de hadde erklært Russland krig vet jeg ikke hva jeg hadde gjort). 

Det som fortsatt ikke er ‘lovlig’ å si er at norske politikere og norske medier er medskyldige i at det ble krig i Ukraina, fordi. 1. de støtta alle NATO-utvidelsene. 2. kuppet i 2014. 3. kuppmakernes krigføring fra samme år. Mer om dette i denne artikkelen: 

Jeg har god samvittighet (det bør ikke norske medier og myndigheter ha, og heller ikke de som kalte meg og andre for fascister etc), da jeg har advart hele veien, mot NATO-utvidelsene, mot kuppet og mot NATO/Norges støtte til kuppmakere og deres krigføring fra 2014. 

Men hvorfor er det slik at de som har begått katastrofale feil som dette, også i land som Libya og Syria, fortsatt styrer Norge, og det uten å justere kursen med så mye som en millimeter? Eller: hvem styrer Norge, egentlig? Mot slutten av et nytt intervju med George Galloway sier Chris Hedges det samme om USA: De samme nykonservative fortsetter å styre tross en rekke KATASTROFALE feil og uansett hvem som er president i USA. Og det er altså dette landet norske politikere har slavebundet seg til.

Forrige artikkelUkens byttetips: Mexicanerne klør seg i hodet
Neste artikkelUSA lemper gradvis krigen over i fanget på europeerne