Om den pågående krigen mot Syria

0

Har vi glemt Syria? Krigen pågår ennå, sanksjonene kveler folket, og Norge er med på disse sanksjonene som skaper ufattelige lidelser for et krigsherjet folk.

I denne videosamtalen møter vi Eva Thomassen, Syria-kjenneren som har bodd i Syria, og som besøkte landet flere ganger da krigen raste som verst. Hun har skrevet mye om norske NGOers virksomhet i Syria. Her kommenterer hun den ferske rapporten fra Riksrevisjonen, der noen av funnene viser manglende dokumentasjon på hvor norske bistandsmidler har tatt veien og hva resultatene har vært.

Vi møter også Lars Birkelund, samfunnsdebattant og forfatter, som har fulgt Syria-krigen hele tiden. I 2020 ga han ut boka «Norges krig mot Syria».

FN har i flere rapporter slått alarm om den humanitære situasjonen i landet. I november 2022 sa FNs spesialrapportør at «opprørende» vestlige sanksjoner mot Syria «kveler» millioner av sivile og «kan utgjøre forbrytelser mot menneskeheten».Så lenge sanksjonene ikke er godkjent av FNs sikkerhetsråd er de ulovlige i henhold til internasjonal rett.

Men norske politikere bryr seg ikke.


Dette intervjuet ble publisert av Spartakus.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHvordan US Department of Homeland Security ble globalt tankepoliti
Neste artikkelUSA 2022: «Klasevåpen er en krigsforbrytelse» – USA 2023: «Vi sender klasevåpen»