Ungarn om tausheten etter Nord Stream-sabotasjen: – Skandale!

0

Ungarns utenriksminister, Péter Szijjártó, går til et hardt angrep mot andre EU-land som han mener sitter musestille og til og med er helt uinteressert i sabotasjen mot infrastrukturen. Utenriksministeren sier at det er ”en skandale» at det ikke er satt i gang en uavhengig internasjonal utredning.

Det er i et intervju med det kinesiske tv-selskapet China Global Television Network (CGTN) at Ungarns utrikesminister Péter Szijjártó kommenterte sabotasjen mot gassledningene i Østersjøen.

Szijjártó sier at sabotasjen er en terrorhandling rettet mot kritisk infrastruktur i EU. Til tross for dette er det ingen interesse for å gjennomføre en uhildet granskning av sabotasjen og hvem som sto bak den. Han sier også at vestlige medier har opptrådt med samme taushet om et så alvorlig spørsmål. Også det mener han er en stor skandale.

«Hvordan er det mulig at noen kan bombe kritisk infrastruktur i Europa og at dette ikke blir gjenstand for grundig etterforskning,» spør Szijjártó.

Les mer på steigan.no om Nord Stream.

Forrige artikkelNorges Bank gir gass i arbeidet med digital valuta
Neste artikkelThe Hill: Vil Ukraina tape i 2023?