Tillitsvalgt ved Freia knallhardt ut mot norske bedrifter

0

Tillitsvalgt Gøran Nyberg går knallhardt ut mot norske bedrifter. Samtidig frykter de ansatte for jobbene sine. Dette skriver Nettavisen.

Dette skjer etter en voldsom storm mot Freia:

VG: SAS fjerner Freias produkter etter svartelisting i Ukraina

Stopp i Freia-salget hos SAS og NFF – Matvaregigant i dialog med Mondelez

– Det er synd at oppegående norske selskaper i Norge boikotter Freia.

Slik innleder Gøran Nyberg, tillitsvalgt i Freia på Rodeløkka intervjuet med Nettavisen.

De siste dagene har både SAS og Norges fotballforbund boikottet det norske sjokolademerket. Flere andre selskaper vurderer også sjokolademerkets fremtid. Fredag ble det også klart at Den Norske Turistforening krever Russland-svar fra sjokoladeselskapets toppledelse.

Årsaken er Freias eierselskap, Mondelez, er svartelistet i Ukraina. Grunnen er at de fremdeles bidrar til inntekter i den russiske statskassen. At Mondelez rolle går ut over Freia, skjønner Nyberg lite av.

Nå svarer tillitsvalgte ved Freias fabrikk knallhardt tilbake.

– Vi er kun en liten part i dette spillet og har ingenting med Russland å gjøre. Vi har kun lokale produsenter i Norge og har ikke noe med russerne å gjøre. Det er det ledelsen i Sveits som har. Det blir feil å ta en liten fabrikk med 2-300 ansatte, sier Nyberg.

– Vi frykter selvfølgelig for arbeidsplassene våre, det er ikke mange store kjeder som må boikotte oss før vi mister jobbene våre, det er de store som blir tungen på vektskålen nå. Vi håper bare det norske folk ser at vi produserer sjokolade til det norske markedet og ikke bruker noe ressurser fra Russland, konstaterer han.

Boikotten et krav fra regimet i Ukraina

The New Voice of Ukraine skrev 26. mai 2023: Ukraine declares Mondelez international — makers of Milka and Oreo — sponsor of war.

Dette er en del av Kievs måte å føre krig på. Men hvorfor skal vestlige og norske bedrifter danse etter pipa til det korrupte regimet i Kiev? Hvorfor skal norske arbeidsplasser rammes i en krig vi ikke burde ha noe med å gjøre?

Hadde det vært noe tak i norsk venstreside hadde den naturligvis satt ned foten mot dette hysteriet. Kan vi håpe at fagbevegelsen er mer klarttenkende og støtter sine medlemmer ved Freia?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelJohn Færseth har drevet hvitvasking av nazistene i Ukraina siden 2015
Neste artikkelFamiliedrevne gårdsbruk over hele landet, lys i alle husa – det er svaret