Russiske flagg forbudt i Berlin 8. og 9. mai

0

Den 8. og 9. mai er det ikke tillatt å vise russiske flagg og symboler på stevner i Berlin. Det bestemte Den høyere forvaltningsdomstolen i Berlin. Det er Berliner Zeitung som skriver dette.

Etter en klage tok Oberverwaltungsgericht Berlin en avgjørelse i flaggkonflikten. Som myndighetene annonserte mandag, er russiske flagg og symboler utestengt fra begivenhetene på Seiersdagen. Verken St. Georgs flagg og bånd eller russiske flagg eller flagget til Sovjetunionen er tillatt.

Retten begrunnet sin avgjørelse slik: «Politiets prognose om at symbolene er egnet til å formidle en vilje til å bruke vold i lys av den pågående angrepskrigen mot Ukraina er korrekt. Uansett, i dagens kontekst, kan de forstås som et uttrykk for sympati for krigføringen.»

Seiersdagen i Berlin: forbud og politi i storstilte operasjoner

Før minnemarkeringene ved slutten av andre verdenskrig i 1945 hadde Verwaltungsgericht Berlin nylig opphevet forbudet mot russiske flagg og symboler. Politiet hadde sendt inn en klage til Oberverwaltungsgericht Berlin-Brandenburg (OVG) som neste høyere instans. Høyere forvaltningsdomstol har nå endret forvaltningsrettens avgjørelse. Det er fortsatt tillatt å vise ukrainske flagg på arrangementer. 

Kommentar: Det er altså forbudt å feire dem som frigjorde Berlin fra nazismen

Men det er fritt fram for å feire det landet som har grunnlovsfestet at det bygger på ideologien til de nazikollaboratørene som kjempet sammen med de tyske nazistene i Ukraina.

Forrige artikkelDet kommende kongeriket Hawaii?
Neste artikkelNynazistisk terrortrussel vokser etter hvert som Ukraina-krigere vender hjem