Den australske regjeringa sensurerte over 4000 Covid-19-innlegg

0

En Freedom of Information-henvendelse avdekker den omfattende Covid-19-innholdssensuren som ble utført av den australske regjeringa. Dette kan avisa The Australian avsløre. Artikkelen er bak betalingsmur, men det sentrale innholdet er gjengitt av Rebel News:

Den australske regjeringa grep aktivt inn over 4213 ganger på mindre enn tre år for å begrense eller sensurere digitalt innhold relatert til Covid-19-pandemien, kommer det fram.

Dette kom for en dag etter en forespørsel om Freedom of Information (FOI) fra den liberale senatoren Alex Antic.

Selv om antall statlige intervensjoner ble avslørt, har årsakene bak disse handlingene og retningslinjene som styrer dem blitt holdt tilbake.

Senator Antic uttrykte sin forvirring over rollen til Department of Home Affairs, tradisjonelt ansvarlig for områder som grensekontroll, i å påvirke fortellingen rundt folkehelse via skjulte avtaler med sosiale medieselskaper. 

Senator Antic spurte: «På hvilket grunnlag er departementet kvalifisert til å fastslå sannheten knyttet til Covid-relaterte saker?» Han spurte også om dette var en manifestasjon av en australsk ekvivalent til «#Twitterfiles», med henvisning til Twitters tilnærming til å moderere sensitivt politisk innhold. 

Den liberale senatoren leverte FOI-søknaden i desember og fikk en anmeldelse denne måneden. Han er nå kjent med Department of Home Affairs Online Content Incident Arrangement prosedyreretningslinje.

Denne retningslinja forklarer hvordan myndighetene samarbeider med digitale plattformer som Facebook, Meta, Twitter, Instagram og Google for å overvåke og gripe inn mot innhold. 

Selv om dokumentet strekker seg over 28 sider, er hver side unntatt tittelen fullstendig redigert. Undertittelen, «Australias innenlandske kriseresponsprotokoll for online terrorisme og ekstremt voldelig innhold», henspiller på intensjonen bak dette versjon 1.3-dokumentet datert november 2022. 

Departementet delte et tilleggsdokument som skisserer antall intervensjoner gjort under disse ordningene. Den indikerer at mellom januar 2017 og desember 2022, sendte avdelingen 13.636 henvisninger til digitale plattformer for å vurdere innhold i forhold til deres tjenestevilkår.

Svimlende 4213 av disse var «Covid-19-relaterte henvisninger», som alle skjedde innen tre år fra begynnelsen av 2020.

Australias koronadiktatur

Australia er et av de landene i verden som gikk lengst i å bruke koronaepidemien til å innføre drakoniske lover og et brutalt diktatur. De bygde konsentrasjonsleire som de kaller «karantene-fasiliteter» beregnet på uvaksinerte. Statsminister i den australske delstaten Victoria, Daniel Andrews, sa at de ville «stenge ute» de uvaksinerte og de som ikke fulgte opp med «booster»-vaksiner. De utstøtte ble utestengt fra all sosial og økonomisk aktivitet langt ut i 2022.

Disse grove tvangstiltakene ble gjennomført til tross for at The Immunisation Handbook of Australia klart og tydelig sier at innbyggerne ikke skal utsettes for tvang eller press når de skal ta stilling til om de skal vaksineres.

Les: Massiv demonstrasjon i Canberra mot koronadiktaturet i Australia

Ny lov i Australia åpner for tvangsvaksinering

Forrige artikkelEr jordbruksoppgjøret et avtalt spill mellom bondelaget og regjeringa?
Neste artikkelKina henger Washington ut til tørk i Midtøsten