Terje Valens bok om de epokegjørende geopolitiske endringene

0

I dette videointervjuet presenterer historikeren Terje Valen sin nye bok: «Verdas undertrykte folk og land reiser seg mot IMPERIET for frihet og fred»

Boken er på 300 sider. Du kan kjøpe den ved å sende SMS med navn og postadresse til 932 31 315 og vippse kr. 365 til samme mobilnr. Alternativt betale 365 kr. inn på konto 0540 04 78467. Boken sendes til deg i posten.

Vi lever i en tid med enorme geopolitiske endringer. Det vel 500 år gamle systemet med kolonier og nykolonier, som tok til med Columbus sin landing på de karibiske øyene, er i ferd med å gå i oppløsning. Det betyr slutten på «hvitt» overherredømme i verden.

Dette betyr at vi lever i en tid der den «hvite» verden må nyorientere seg. Den nye tiden krever nye analyser og ny forståelse av verden. De gamle analysene om imperialismen, verdenssituasjonen og de forskjellige landene og lederne må videreutvikles.

Valens bok gir deg grunnlaget for å forstå verden på en måte som er på tvers av verdensbildet til de koloniale og nykoloniale verdensherskerne som dominerer våre medier.


Denne samtalen mellom Terje Alnes og Terje Valen ble først publisert av Spartakus.

Forrige artikkelSudan: Oppstilling av styrker og nøkkelspillere
Neste artikkelOm det epokegjerande geopolitiske skiftet