Over 1,5 millioner på gatene i Frankrike mot Macrons pensjonskutt

0
Opprørspolitiet i Paris trekker seg tilbake overfor fredelige demonstranter som ikke har latt seg skremme. 15. april 2023.

Mer enn 1,5 millioner tok til gatene torsdag i protestmarsjer ovr hele Frankrike, ifølge tall fra fagforeningene, i den tolvte nasjonale dagen med proteststreiker mot Frankrikes president Emmanuel Macrons pensjonskutt, og i forkant av fredagens kjennelse fra Det konstitusjonelle rådet. Rådet gjorde bare mindre endringer og godkjente dermed nedskjæringene. Lørdag undertegnet president Macron teksten som dermed er fransk lov.

Her fra demonstrasjonen i Toulouse 8. april:

Protestene avslørte igjen den eksplosive konflikten mellom arbeiderklassen og staten, der Macron, «de rikes president», banker gjennom pensjonskutt som tre fjerdedeler av det franske folket motsetter seg. Voldelige sammenstøt brøt ut mellom demonstranter og opprørspolitiet, der det på sosiale medier ble publisert opptak av deres gjentatte angrep på fredelige demonstranter. Det er åpenbart at Macrons mål med dette er å ta motet fra dem som streiker og protester mot kuttene, for at de kan gå gjennom til tross for den overveldende folkelige motstanden.

Opposisjonen ble provosert av Macrons framgangsmåte helt fram til det siste.

«Macron prøvde å skremme hele Frankrike midt på natta», tvitret venstreleder Jean-Luc Melenchon, og kalte Macron en «tjuv for livet» som viste en «absurd demonstrasjon av arroganse».

Lederen for landsorganisasjonen CGT Sophie Binet kalte undertegnelsen for «skammelig».

Fagbevegelsen oppfordrer til nye massedemonstrasjoner 1. mai.

Også under de siste demonstrasjonene har den franske politistaten blitt satt inn mot fredelige demonstranter. Men videoene viser også at folk ikke har latt seg skremme:

Klassekampene i Frankrike er blant de store nyhetene i dagens Europa, men de dekkes knapt av de store mediene utenfor Frankrike. Macrons kolleger i det «demokratiske» Europa ser en annen vei og godtar den massive politivolden uten et skuldertrekk.

Forrige artikkelDet reaksjonære kvinnehatet til moderne transideologi
Neste artikkelDen totalitære dystopien er allerede her