Israel bomber Gaza, Syria og Sør-Libanon – hvor er fordømmelsene og sanksjonene?

0
Fra Israels bombing av Gaza

I løpet av de siste tre dagene har Israel bombet Gaza, Syria og Sør-Libanon. Igjen er det tungt bombardement mot Gaza, verdens største friluftsfengsel med mer enn to millioner innbyggere.

Israels militære har sagt at de «bomber i Libanon» bare timer etter at de satte i gang luftangrep på Gaza, etter en rekke rakettoppskytinger derfra. Spenningen øker etter at israelske styrker stormet Al-Aqsa-moskeen i det okkuperte Øst-Jerusalem denne uka.

Les også The Electronic Intifada: Israel brutalizes worshippers at al-Aqsa for second night

Israels hær kunngjorde i en kort uttalelse fredag morgen at den «for øyeblikket slår til i Libanon». En libanesisk TV-stasjon rapporterte om eksplosjoner nær en flyktningleir i den sørlige havnebyen Tyre.

Dette skriver Al-Jazeera.

Helt uprovosert har Israel bombet både Damaskus og Homs i Syria. Og verken FN eller garantistene for den såkalte «regelbaserte ordenen» i Vesten har leet et øyelokk. Israel har fripass til å begå de forbrytelser de måtte ønske. Men sionistene i Israel bør ikke føle seg for sikre. Det skjer en omgruppering i nabolandene. Splittelser blir redusert og sår leget. Motstandsfronten mot Israel og USA styrker seg. Det er ikke gitt at Israel kan fortsette som nå ustraffet.

Det vi ser er en apartheidstat som er mer og mer desperat.

Forrige artikkelStoltenberg sier at Ukraina må vinne krigen for å bli NATO-medlem
Neste artikkelHvorfor Jens Stoltenberg får Nobels fredspris