En håndfull selskaper kontrollerer den globale propagandaen

0

Av Dr. Joseph Mercola, 14. april 2023.

Oversikt over historien

  • PR-firmaer og holdingselskaper i reklamebyråer er et sentralt tannhjul i den globale propagandamaskinen. De sørger for at det samme budskapet distribueres på mange forskjellige steder, på en sammenhengende tidsbestemt måte.
  • Anslagsvis to tredjedeler til 80% av innholdet som kringkastes og publiseres av konsernmedier kommer fra PR-firmaer som disse fire. Med andre ord, de fleste såkalte mainstream media «nyheter» er propaganda.
  • De fire største holdingselskapene innen annonsering i verden er Publicis Groupe, WPP, Omnicom Group og Interpublic Group, og alle er dypt sammenvevde med konsernmediene, det militærindustrielle kompleks og beslutningstakerne
  • En håndfull private investeringsselskaper dominerer alle aspekter av våre liv og eier alt vi bruker pengene våre på. De to største er Vanguard og BlackRock. Vanguard og/eller BlackRock er også blant de 10 største aksjonærene i de fire største holdingselskapene til reklamebyråer.
  • 1% av verdens rikeste mennesker gir den ideologiske begrunnelsen som driver implementeringen av The Great Reset over hele verden. Begrepet akademia bruker for å beskrive denne globalistiske kabalen er «Den transnasjonale kapitalistklassen» eller TCC.

I sin bok «One Idea to Rule Them All, Reverse Engineering American Propaganda», avslører Michelle Stiles hvordan den amerikanske offentligheten (og faktisk den globale befolkningen som helhet) har blitt indoktrinert og lurt av PR-selskaper som driver den globalistiske elitens propagandakampanjer.

PR-byrået lager en global medieplan for en gitt kunde. Det bestemmer artiklene som skal skrives og hvor de skal vises. Deretter avgjøres det hvor annonser skal kjøres og når. Så, mens legemiddelfirmaer ser ut til å ha en ganske direkte innflytelse over media, er det egentlig PR-firmaene som utøver størst kontroll, spesielt når det gjelder organiseringen av det hele.

De sørger for at det samme budskapet distribueres på mange forskjellige steder på en sammenhengende tidsbestemt måte. Som sådan er PR-selskaper et sentralt tannhjul i den globale propagandamaskinen og må forstås som sådan.

Det er to betegnelser for PR-selskaper: PR-firmaer og «ad agency holding companies», reklamebyrå-holdingselskaper. Reklamebyrå-holdingselskaper driver med PR, men er først og fremst annonsebaserte.

En russisk matryoshka-modell av verden

Som beskrevet i «Who owns the World?»,  dominerer en håndfull private investeringsselskaper alle aspekter av våre liv og eier alt vi bruker pengene våre på, fra mat og drikke til klær, reise, bolig og omtrent alt annet du kan tenke på.

Mens det ser ut til å være hundrevis av konkurrerende merker på markedet, som russiske matryoshkadukker, eier større morselskaper flere mindre merker. I virkeligheten er for eksempel alle matpakkede matmerker, eid av et drøyt dusin større moderselskaper.

Disse moderselskapene eies i sin tur av aksjonærer, og de største aksjonærene er de samme i dem alle: Vanguard og Blackrock. Disse institusjonelle investorene eier også hverandre. De er aksjonærer i hverandres selskaper, noe som svekker konkurransebegrepet og styrker det globale monopolet ytterligere.

Fire annonse-holdingselskaper dominerer medielandskapet

De fire største annonse-holdingselskapene i verden er for tiden Publicis Groupe, WPP, Omnicom Group og Interpublic Group, og Stiles bemerker at alle er «dypt sammenvevd med konsernmediene, det militærindustrielle kompleks og de politiske elitene».

Hvert byrå har på sin side mindre datterselskaper og tilknyttede selskaper, noe som igjen gir oss illusjonen om at det er langt flere spillere enn det egentlig er. Og som med alt annet, er Vanguard og / eller BlackRock blant de 10 største aksjonærene i disse topp fire annonse-holdingselskapene. De eier også store medieselskaper, og de største legemiddelselskapene.

‘’Anslagsvis to tredjedeler til 80% av innholdet som kringkastes og publiseres av konsernmedier, kommer fra PR-firmaer’’.

For klarhet, i boken hennes, lister Stiles de tre største som WPP, Omnicom og Interpublic, men fra november 2021 overgikk Publicis WPP når det gjelder markedsverdi, og snappet førsteplassen som verdens største annonse-holdingselskap. WPP har fortsatt en større årlig inntekt, skjønt. Når det er sagt, har alle fire årlige inntekter på flere milliarder dollar. I 2022:

  • London-baserte WPP, som har byråer i 112 land, tjente 17.847 milliarder dollar. Bemerkelsesverdige kunder inkluderer Amazon, Microsoft, NBC, Healthline, World Economic Forum (WEF) og Pfizer.
  • Publicis tjente 14.957 milliarder dollar og betjener kunder innen teknologi-, farmasi- og banknæringen.
  • New York City-baserte Omnicom tjente 14.289 milliarder dollar fra sine 200+ byråer, som betjener mer enn 5000 merkevarer, universiteter, ideelle organisasjoner og ikke-statlige organisasjoner (NGOer).
  • Interpublic Groups omsetning var 10.928 milliarder dollar, og klientellet inkluderer US Army, ABC, Columbia Records, Unilever, US Bank, Facebook og ExxonMobil, for bare å nevne noen.

Ifølge Stiles kommer anslagsvis to tredjedeler til 80% av innholdet som sendes og publiseres av konsernmedier fra PR-firmaer. Med andre ord, de fleste såkalte mainstream media «nyheter» er propaganda.

Bemerkelsesverdig, når du legger sammen inntektene til disse fire største annonse-holdingselskapene, er det fortsatt under 60 milliarder dollar, noe som virker som en beskjeden pris for å kontrollere opptil 80% av det globale MSM-landskapet. Det er klart at det er vel anvendte penger, sett fra globalistenes perspektiv.

Den transnasjonale kapitalistklassen

Som bemerket av Stiles, er begrepet akademia bruker for å beskrive denne globalistiske kabalen «The Transnational Capitalist Class» eller TCC. «De er 1% av verdens rikeste mennesker som gir den ideologiske begrunnelsen som driver ønskede handlinger som skal iverksettes over hele verden, i jakten på deres felles interesser gjennom transnasjonale statlige organisasjoner,» skriver hun.

Hun fortsetter med å sitere sosiologen Peter Phillips’ bok «Giants: The Global Power Elite», der Phillips beskriver dem:

«… det enorme nettet av sammenkobling av de 17 gigantiske investeringsselskapene som forvalter i overkant av $ 43 billioner i kapital, som selv er kryssinvestert med hverandre, de nære gigantene … og har eierandeler i de 1.500 største selskapene som spenner over hele kloden, noe som gir dem enorm makt i bedriftsstyrerom over hele planeten.

Ledere av disse firmaene møtes sammen på ulike politiske konferanser gjennom året for å bygge nettverk, strategi og fullføre anbefalinger i form av rapporter og informasjonsdokumenter som sterkt påvirker verdensomspennende geopolitikk …

Hvis du fortsatt lever i den mørke middelalderen og tenker at det ikke er noen sammenvevd global elite som kontrollerer og overmanner nasjonalstatenes suverenitet og dominerer det ideologiske landskapet, ta deg tid og les Phillips bok. Det er en virkelighetssjekk, like oppkvikkende som en kalddusj …

Philips profilerer 389 av verdens mektigste aktører i kapitalismen … Det er et veldig lite økosystem, med sammenflettede forbindelser, økonomisk overlapping, eliteprestisje og meldingskontroll som de befinner seg i …

Det er integrasjoner, kryssintegrasjoner, partnerskap, overlapping av ledelse og konstant bygging av nettverk blant 1%. Dette er tydelig. Så langt er et åpenbart, men oversett spørsmål: Hvis et dypt komplekst geopolitisk og ideologisk nett allerede er etablert, hvem er veverne og hva driver de med? Hvem er ansvarlig for organisasjonen i så stor skala?

Folk som studerer slike ting har mange navn på veverne: ‘The Deep State’, ‘The 1%’, ‘The Elites’, ‘GloboCap’, ‘The Powers That Be’ eller ganske enkelt ‘Globalists’. Det er sannsynlig at de sanne lederne alltid vil forbli skjult, og lederne profilert i Phillips’ bok er mer eller mindre gallionsfigurer som fronter kontrollørene bak kulissene.

Husk at ulver ikke annonserer seg selv for allmennheten. Hvis ting går galt, beskytter deres anonymitet dem. Til syvende og sist er kunnskap om navnene ikke så viktig som å forstå det systematiske spillet «vinneren tar alt», som de spiller.»

Men for alle sine private møter ville globalistene ikke ha vært i stand til å bygge dette skjulte monopolet der de eier alt, hvis det ikke var for deres kontroll over media.

De skjulte sin kontroll over mediene ganske godt i lang tid, men under COVID avslørte marsjeringen av ord-for-ord-oppgulpet av tull og lett bekreftede løgner, at det uten tvil var en ovenfra og ned-organisasjon i sammenheng med galskapen.

Her ser Publicis ut til å være en toppkandidat som den primære aktøren som trekker i trådene, og ser hvordan de samarbeider med World Economic Forum, som leder oppfordringen til en «reset» av verdensøkonomien og en fullstendig overhaling av vår livsstil.

USAs regjering bruker milliarder på propaganda

Mens private interesser er i sentrum av den globalistiske kabalen eller Deep State, er det en feil å tro at regjeringer ikke deltar i deres planer eller deres propaganda.

Som rapportert av Stiles, mellom 2007 og 2015, brukte den amerikanske føderale regjeringen mer enn 4 milliarder dollar på PR-tjenester, pluss ytterligere 2.2 milliarder dollar på meningsmålinger, forskning og markedsundersøkelser utført av konsulenter. Hvorfor trenger en regjering «av folket, for folket, ved folket» all denne PR-en? Kort sagt: å indoktrinere offentligheten med globalistenes fortellinger og synspunkter.

«Å bygge tillit tar tid fordi karakter bare avsløres gjennom handling», konstaterer Stiles, og dette er velkjent for både svindlere og propagandister. Uten et visst nivå av tillit vil ikke en svindel fungere, og vi oppdager nå at den globalistiske kabalen har brukt tiår på å orkestrere en svindel så stor at mange fortsatt ikke kan tro det. De har infiltrert akademia, vitenskap og omtrent alle grener av regjeringen, og ikke bare i USA.

I et fungerende system ville mainstream media ha varslet oss om spillplanen og avslørt løgnerne og svindlene underveis. Men det gjorde de ikke, og grunnen til at de ikke gjorde det, er fordi mainstream media ikke lenger er fri til å rapportere sannheten. Den har blitt fanget opp av den globalistiske propagandamaskinen, og dens primære funksjon er å kringkaste narrativene skapt av PR-selskaper på kabalens vegne.

«Propaganda er en rikmannssport,» skriver Stiles. «Tenk deg at du med hauger av penger kan kjøpe ’tillit’, slik at du kan monopolisere ideer. Dine ideer på toppen av næringskjeden sikrer fortsatt markedsdominans og økonomisk innflytelse over en manipulert borger.

Du skal gjøre dette på forskjellige måter; opprette stiftelser som vil «donere» store summer til organisasjoner du ønsker å påvirke, sponse organisasjoner som påvirker nasjonale og globale ledere og ved å skape ideelle organisasjoner som kan fremme budskapet ditt mens de virker uavhengige.

Dette tar flere tiår, men du er en tålmodig person. Tross alt bør global ideologisk dominans ikke skje over natten. Når tilstrekkelige enheter eksisterer eller har blitt tatt til fange, er den gjennomsnittlige borger underlagt den fineste pseudo-virkeligheten som penger kan kjøpe.

Det er en djevelsk prestasjon, korrupsjonen og overtakelsen av det ideologiske frie markedet. Ideene dine metter landskapet, og dine hjelpeløse ofre sliter med å triangulere ‘sannheten’, fanget i et bokstavelig edderkoppnett av sammenkoblede og velfinansierte autoritative stemmer og enheter.

Opprettelsen av et idésyndikat

Stiles går gjennom de ulike måtene globalistene, teknokratene og transhumanistene klarte å skape et «idésyndikat», der ideene deres alltid får topplass. En måte har vært gjennom å fange samfunnsmessige påvirkere gjennom lokkemidler av «tilskudd og løftet om avtaler, publikasjoner og prestisje.»

Denne strategien har resultert i at folk med lav integritet og moral står i sentrum, de fleste er i utgangspunktet folk som er villige til å selge seg ut, samtidig som de struper innflytelsen fra uavhengige tenkere som ikke kan kjøpes.

En annen svært effektiv strategi er å «kontrollere ideenes rike ved overdådig å finansiere visse temaer og fortellinger, mens man selektivt sulter andre som er planlagt for utryddelse», skriver Stiles. Dette gjøres rutinemessig gjennom veldedige stiftelser. Gjennom «veldedighet» kan kabalen finansiere ideene som TCC støtter, samtidig som de sulter ut motstridende ideer og idealer. Som bemerket av Stiles:

«Den virkelige trusselen fra stiftelsene ligger ‘i deres evne til å fylle krigskistene i kampen om ideer’, plukke vinnere og tapere og korrumpere det frittflytende ideologiske landskapet …

De ideene som er ikke er konforme, ukonvensjonelle eller rett og slett ikke samsvarer med den dominerende ideologien som forfektes av stiftelsens tillitsmenn, vil bli overlatt til å visne på vinranken, med liten rekkevidde eller makt til å påvirke.

Mye av det som kalles ‘sannhet’ i dag støttes av ‘forskning’. «Forskningen sier», er essensen av antatt objektivitet og ryggraden i et overlegent argument som etterlater stipendiaten uten forskning, i støvet. Logikken er som følger: Alle verdige ideer får midler til forskning; dine ideer har ingen støttende forskning; derfor er ideene dine dårligere.

Som du lett kan se, har ikke alle ideer lik mulighet til å gå videre hvis kontrollspaken for finansiering er partisk. Med denne ordningen på plass, kan hele intellektuelle flotiljer av spesialisert vitenskap opprettes og brukes til å kommandere sosialpolitikk, lovgivning og rettslige avgjørelser ved å styre kranene som leder pengestrømmer inn i akademia …

Stiftelsens kontroll av penger til akademia kan betraktes som et strupetak på såbedet eller ideologiske spiresentre, rettet mot idéskapere og deres levebrød.

Den tredje måten å skape et idésyndikat på, er gjennom frontgrupper, tredjepartsorganisasjoner som hevder å være uavhengige, men som egentlig er agenter av og for en bestemt agenda.

«Med nok penger har frontgrupper råd til å planlegge designersannhet fra samlebåndet for å støtte bokstavelig talt hvilken som helst plattform,» skriver Stiles, og legger til: «Takket være milliarder av dollar brukt gjennom stiftelser, PR-firmaer og tredjepartsteknikken, svømmer amerikanere bokstavelig talt i et hav av produsert sannhet …»

Kontrollere konkurrerende syn

Så, for å oppsummere, å opprettholde kontroll over ideer og rådende fortellinger, innebærer både monopolisering av ideer og samtidig undertrykkelse av konkurrerende synspunkter, og PR-selskaper og media utfører begge funksjonene.

Som Stiles bemerket, selv når media presenterer motstridende synspunkter, gjør de det veldig nøye. «Sannhet som har makt til å fjerne illusjonen om demokrati, vil ha en brannmur reist mot seg,» og media vil ganske enkelt ikke krysse den brannmuren, uansett hvor «nøytrale» de later til å være.

ChatGPT vurderer mulige farer ved PR-selskaper

Til slutt, og bare for moro skyld, ba et medlem av teamet mitt nylig ChatGPT om å «skrive en historie om de potensielle farene ved hvordan de tre største annonseholding-selskapene, som også fungerer som PR-firmaer, kan påvirke nyhetsdekningen om farmasøytiske produkter, på samme måte som Bill Gates kunne bruke stiftelsens penger til å påvirke Verdens helseorganisasjon og medieorganisasjoner til å påvirke dekningen av global helse, og potensielt dra nytte av sine egne farmasøytiske investeringer.»

Den nøye konstruerte oppfordringen til AI tillot et svar som avslører kjernen av sannhet, som selv de radikaliserte programmererne hos OpenAI ikke kunne filtrere ut:

Originalens tittel:

A Handful of Companies Control the Global Propaganda

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad.

Forrige artikkelSpotlight Conference i Stavanger streames
Neste artikkelTIK TOK: Kinesisk “trojansk hest” drives av tjenestemenn fra utenriksdepartementet