Det hvite hus: «Ikke skriv om Pentagonlekkasjer»

0
Pentagon-talsmann John Kirby

Talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd John Kirby sier at informasjonen «ikke har noe å gjøre»«forsidene av aviser eller på TV»

Av Dave DeCamp, 11. april, 2023

Dave DeCamp.

Det hvite hus advarte på mandag medier mot å publisere informasjon fra de topphemmelige dokumentene lekket fra Pentagon og andre amerikanske regjeringsorganer som har dukket opp på internett.

«Uten å bekrefte gyldigheten av dokumentene, er dette informasjon som ikke har noe å gjøre i det offentlige rom», sa John Kirby, talsmann for Det hvite hus nasjonale sikkerhetsråd, til journalister.

«Det har ingenting der å gjøre, hvis dere ikke har noe imot at jeg sier det, på sidene, på forsidene i aviser eller på TV. Det er ikke ment for offentlig konsum, og det bør ikke være der ute,» la han til.

Dokumentene dukket først opp på Discord, en meldingsplattform som hovedsakelig brukes av spillere, og de fleste ser ut til å være autentiske ettersom Biden-administrasjonen kaver for å kontrollere lekkasjen. Kirby innrømmet at administrasjonen ikke aner om det vil komme flere lekkasjer.

«Vi vet ikke, vi vet ikke hva som er der ute … Vi vet ikke hvem som har ansvaret for dette. Og vi vet ikke om de har mer som de har tenkt å legge ut. Så vi følger med på dette og overvåker så godt vi kan», sier han.

Også på tirsdag lovet forsvarsminister Lloyd Austin å «snu hver stein» for å finne kilden til lekkasjene. «Nå kan jeg ikke si så mye mer mens justisdepartementets etterforskning pågår. Men vi tar dette på største alvor», sier han.

Noen av lekkasjene viser USAs krigsplaner for Ukraina og avslører at Washington tror Kiev er i ferd med å gå tom for luftvern og ikke vil være i stand til å vinne mye terreng i en forventet motoffensiv til våren. Lekkasjene avslører også at USA spionerer på sine allierte, inkludert Ukraina, Israel, Sør-Korea og Ungarn.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti.War:

White House Says Don’t Report on Pentagon Leaks

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp


Les også: USA tviler på om Ukrainas varslede offensiv vil oppnå noe særlig

Forrige artikkelSyrias utenriksminister på epokegjørende besøk i Saudi-Arabia
Neste artikkelPå dypt vann
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.