USA tviler på om Ukrainas varslede offensiv vil oppnå noe særlig

0
John Kirby

Også mainstreammediene i USA begynner å få kalde føtter når det gjelder krigen i Ukraina. Etter de angivelige lekkasjene av interne militære dokumenter fra Pentagon, skriver Washington Post, som er en av de fremste portvokterne for mainstream i USA og Vesten: U.S. doubts Ukraine counteroffensive will yield big gains, leaked document says.

Det er en markant avvik fra Biden-administrasjonens offentlige uttalelser om vitaliteten til Ukrainas hær og vil sannsynligvis oppmuntre kritikere som ber om forhandlinger for å avslutte krigen.

Ukrainas utfordringer med å samle tropper, ammunisjon og utstyr kan føre til at dets militære faller «godt under» Kievs opprinnelige mål for en forventet motoffensiv som tar sikte på å gjenerobre russisk-okkuperte områder denne våren, ifølge amerikansk etterretningsvurderinger i en omfattende lekkasje av klassifiserte dokumenter avslører Washingtons bekymringer om krigens tilstand.

Merket som «topphemmelig», advarer den dystre vurderingen fra begynnelsen av februar om betydelige «styrkegenerering og vedlikeholdsmangler», og sannsynligheten for at en slik operasjon vil resultere i bare «beskjedne territorielle gevinster». Det er et markant avvik fra Biden-administrasjonens offentlige uttalelser om vitaliteten til Ukrainas militære og vil sannsynligvis oppmuntre kritikere som mener at USA og NATO bør gjøre mer for å presse på for en forhandlet løsning på konflikten.

Dokumentet, som ikke tidligere har vært kjent, er blant en samling av amerikansk nasjonalt sikkerhetsmateriale som ble oppdaget forrige uke på en nettbasert meldingsplattform. Både Pentagon, hvor mye av lekkasjematerialet ser ut til å ha sin opprinnelse tidligere i år, og justisdepartementet etterforsker saken.

Og hva vil så våre hjemlige krigsentusiaster gjøre? Sende enda mer våpen siden vismannen Stoltenberg har sagt at «mer våpen er veien til fred»?

Forrige artikkelNy studie: Maskene reduserer oksygenopptaket og skaper andre helseproblemer
Neste artikkelHandel med fienden