Biden forbereder seg på å gi opp Ukraina

0
Presseklipp

Den lenge oppreklamerte ukrainske «motoffensiven» er skjebnebestemt til å mislykkes med å kutte Russlands forsyningslinje til Krim og å frigjøre «okkupert territorium». Biden-administrasjonen har endelig erkjent dette og er ute etter å senke forventningene og på forhånd skylde på alle andre enn seg selv.

Av Moon of Alabama.

Den første som ble orientert var Politico :

Bidens team frykter kjølvannet av en mislykket ukrainsk motoffensiv.
Bak lukkede dører bekymrer administrasjonen seg for hva Ukraina kan utrette.

The New York Times føyde seg til koret:

Ukrainas våroffensiv kommer med enorme innsatser for krigens fremtid
Uten en avgjørende seier kan vestlig støtte til Ukraina svekkes, og Kiev kan komme under økende press for å gå inn i seriøse fredssamtaler for å avslutte eller fryse konflikten.

Fra Politico-innslaget:

Offentlig har president Joe Bidens team tilbudt urokkelig støtte til Ukraina, og lovet å laste det opp med våpen og økonomisk hjelp så lenge det er nødvendig. Men hvis den forestående kampsesongen gir begrensede gevinster, har administrasjonstjenestemenn uttrykt privat at de frykter å bli møtt med et tohodet monster som angriper det fra både hauke- og dueenden av spekteret.

En side vil si at Ukrainas fremskritt ville ha fungert hvis administrasjonen hadde gitt Kiev alt den ba om, nemlig raketter med lengre rekkevidde, jagerfly og mer luftforsvar. Den andre siden, frykter administrasjonstjenestemenn, vil hevde at Ukrainas mangler beviser at det ikke kan tvinge Russland fullstendig ut av sitt territorium.

Dette tar ikke engang høyde for reaksjonen til USAs allierte, hovedsakelig i Europa, som kan se en fredsforhandling mellom Ukraina og Russland som et mer attraktivt alternativ hvis Kiev ikke kan bevise at seieren er rundt hjørnet.

The Times byr på mindre drama:

Mens ukrainske tjenestemenn har sagt at målet deres er å bryte gjennom vel forskanset russisk forsvar og skape en utbredt kollaps i Russlands hær, har amerikanske tjenestemenn vurdert at det er usannsynlig at offensiven vil resultere i et dramatisk skifte i momentum i Ukrainas favør.

Ukrainas militære står overfor mange utfordringer – noe som er en grunn til at en stillstand fortsatt er det mest sannsynlige utfallet. Kampene i Bakhmut øst i Ukraina i vinter har tappet ammunisjonsreserver og ført til store tap i noen erfarne enheter.

Tilbake til Politico som tegner det større bildet. Hvis Ukraina viser seg ute av stand til å gjøre det Pentagon hadde planlagt for dem, vil det bli presset inn i en «våpenhvile» som man håper vil bli en permanent løsning. Biden-administrasjonen vil da legge Ukraina-spørsmålet bak seg og fokusere på sitt neste store mål – Kina:

Biden og hans fremste rådgivere har offentlig understreket at Zelensky bare bør begynne fredssamtaler når han er klar. Men Washington har også kommunisert til Kiev noen politiske realiteter: på et eller annet tidspunkt, spesielt med republikanere som har kontroll over Representantenes hus, vil tempoet i USAs bistand sannsynligvis avta. Tjenestemenn i Washington, selv om de ikke presser på Kiev, har begynt å forberede seg på hvordan disse samtalene kan se ut og forstår at det kan bli et tøft politisk salg hjemme for Zelensky.

«Hvis Ukraina ikke kan vinne dramatisk på slagmarken, oppstår spørsmålet uunngåelig om det er på tide med en forhandlet stopp på kampene,» sa Richard Haass, president for Council on Foreign Relations.» Det er kostbart, vi begynner å få lite ammunisjon, vi har andre kriser rundt om i verden å forberede oss på.»

«Det er legitimt å stille alle disse spørsmålene uten å kompromittere Ukrainas mål. Det er rett og slett et spørsmål om midler, sa Haass.

Verken Ukraina eller de støttende NATO-landene har midler til å forlenge krigen. Det originale, arkiverte Politico-stykket lød:

Kampene har også gått ut over ukrainerne. Fjorten måneder inn i konflikten har ukrainerne lidd svimlende tap – rundt 100 000 døde – med mange av deres toppsoldater enten på sidelinjen eller utmattet. Troppene har også forbrukt historiske mengder ammunisjon og våpen, og til og med Vestens enorme produksjon kan ikke matche Zelenskys presserende forespørsler.

Den korrigerte senere versjonen erstattet «døde» med «skadde». Mens den første versjonen var et nesten riktig, men for lavt antall, er den nye versjonen langt unna sannheten. De totale ofrene er mange ganger 100.000.

Likevel – Biden-mannskapet vet at slutten kommer:

Amerikanske tjenestemenn har også orientert Ukraina om farene ved å overvurdere sine ambisjoner og spre troppene for tynt – den samme advarselen Biden ga daværende afghanske president Ashraf Ghani da Taliban rykket fram over hele landet under tilbaketrekningen av det amerikanske militæret i 2021.

Zelensky har, i likhet med Ashraf Ghani, tjent nok penger på krigen og forventes å flytte ut i stillhet. Men foreløpig virker det usannsynlig at han er villig til det.

Alternativet til å gi opp er at USA eskalerer igjen ved å sette støvler på bakken (les: sette inn amerikansk kampsoldater, o.a.). Men Biden ønsker å vinne sin kamp for å bli gjenvalgt, ​​og enhver ytterligere eskalering av krigen i Ukraina vil sannsynligvis forhindre det.


Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på bloggen til Moon of Alabama:

Biden Prepares To Give Up On Ukraine


Moon Of Alabama skriver om seg sjøl:

This site’s purpose is to discuss politics, economics, philosophy and blogger Billmon’s Whiskey Bar writings.

Some time ago, the commenting at Billmon’s Whiskey Bar became a bit excessive. Billmon therefore closed the comments at his place on June 29, 2004. The community of commentators was left behind to search for a new place.

Moon Of Alabama was opened as an independent, open forum for members of the Whiskey Bar community.

Bernhard started and still runs the site. Once a while you will also find posts and art from regular commentators.

The name of the original Whiskey Bar was taken from Bertolt Brecht’s Alabama Song where the first line goes:
«Show me the way to the next whiskey bar».

The name Moon of Alabama was taken from the first line of the chorus of that song:
«Oh, moon of Alabama …».

Forrige artikkel«Det er kanskje ikke i noens interesse å avsløre mer»
Neste artikkelHvem tjener på en evig krig i Ukraina?
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.