Tusenvis av City-jobber i fare når UBS overtar Credit Suisse

0

Investeringsbank-, backoffice- og teknologijobber skal avvikles i London etter at UBS svelget Credit Suisse. Dette skriver Evening Standard.

Tusenvis av City-jobber er i fare i kjølvannet av redningsovertakelsen på 2,5 milliarder pund av Credit Suisse av erkerivalen UBS, advarte analytikere mandag. Den sveitsiske banken kollapset fullstendig og hadde ingen annen utvei enn å bli slukt.

Financial Times skriver at det dreier seg om «titusener av jobber».

Nødavtalen som ble flettet sammen på søndag, skulle gjenopprette tilliten i markeder som var bekymret for en gjentakelse av finanskrakket i 2008.

Men markedene forble feberhete på mandag, og bankene og spesielt Credit Suisse, vil sannsynligvis sparke mange folk.

Den falne sveitsiske bankgiganten, som fortsatt sa til ansatte at den ville betale lovede bonuser til tross for krisen, sysselsetter 5000 i Storbritannia på Canary Wharf, mens UBS har 6000 for det meste på Broadgate i London.

Neil Wilson på markets.com sa: «Det kommer til å bli tøft. Credit Suisse var på vei mot krymping uansett. Det var bare den ene katastrofen etter den andre i den banken.»

Mark Yallop, tidligere administrerende direktør for UBS i Storbritannia, sa til BBC Radio 4s Today-program: «Det er uunngåelig at en sammenslåing av denne typen vil resultere i ytterligere tap av arbeidsplasser.

Credit Suisse, banken til de kriminelle og de korrupte politikerne

The Guardian avslørte i 2022 hvordan Credit Suisse har opptrådt som banken for de kriminelle, for hvitvaskerne og for de korrupte politikerne. Den er naturligvis ikke alene. På det markedet er det så mange tjuver at man knapt kan kaste en murstein uten å treffe en kjeltring.

Forrige artikkelHvordan Russland og Kina gikk forbi Vesten
Neste artikkelVladimir Putins erklæring til de afrikanske lederne