Syrere har all verdens rett til å angripe okkupantene

0

Den vestlige verden minnes høytidelig 20-årsjubiléet for Irak-invasjonen ved blindt å følge USA inn i mer konflikt og militarisme, mens de gjentar alle de samme typene feil opptreden i massemediene.

Av Caitlin Johnstone – 25. mars 2023

Hvis du tror det er en tilfeldighet at den vestlige verden plutselig ble super duper interessert i Kinas menneskerettighetspraksis akkurat da Kina begynte å true USAs planetariske dominans, så er du en spyttslikkende idiot som fortjener å bli hånet i offentligheten.

Et lekket notat fra utenriksdepartementet i 2017 erkjente eksplisitt at det er den amerikanske regjeringens politikk å ignorere menneskerettighetsbruddene til USA-innordnede nasjoner, mens de angriper dem i nasjoner som Kina, Russland, Nord-Korea og Iran. Slutt å abonnere på denne forestillingen.

Kina har tatt seg av Kinas indre anliggender i tusenvis av år. De trenger ikke plutselig hjelp fra en haug med hvite utstoppede skjorter i Washington, London og Canberra bare fordi noen sosiopatiske tenketankere sier det. Overlat til kineserne å ordne opp i Kinas problemer.

Folk som bor i Midtøsten har all rett til å angripe okkupasjonsstyrkene der hvis tilstedeværelse de motsetter seg, og okkupasjonsstyrkene har ingen legitim rett til å gjengjelde.

Hver amerikaner som blir drept eller skadet av dem som motsetter seg amerikanske militære okkupasjoner ble drept eller skadet fordi det amerikanske imperiet plasserte dem der. Det som skjer med dem er imperiets feil, ikke feilen til de som rettmessig motsetter seg en fiendtlig okkupasjon.

Påstander om at angrep på amerikanske okkupanter i Syria er «støttet» av Iran bør aldri bli godtatt på grunnlag av blind tro, men for å være helt tydelig: det er fullstendig legitimt for Iran å involvere seg i denne konflikten. Iran er en alliert av Syria og er i Syria med den syriske regjeringens tillatelse. Ingen av disse tingene er tilfelle for USA. Kanskje enda viktigere, Iran er i Midtøsten, og har derfor uendelig mye mer legitimitet enn USA i å drive sin virksomhet i Midtøsten.

Selv om alt amerikanske forståsegpåere og politikere sier om TikTok er sant (og selvfølgelig er det ikke det), er det fortsatt langt mindre skummelt enn hva den amerikanske regjeringen gjør med oss med amerikanske apper, og det er fortsatt langt mindre skummelt enn å gi Det hvite hus massive nye sensurfullmakter. Hvis du bor hvor som helst under tommelen til det amerikanske imperiet, så er all informasjonsinnhenting eller sensur som den amerikanske regjeringen setter for seg selv, virkelig relevant for livet ditt, fordi den amerikanske regjeringen faktisk har makt over deg. Det har ikke den kinesiske regjeringen. Dette er åpenbart for alle som ikke har suppe der hjernen burde være.

Det er sprøtt hvordan det første grunnlovstillegget eksplisitt sier «Kongressen skal ikke lage noen lov» som avkorter ytringsfrihet eller pressefrihet, og likevel forbereder kongressen seg på å gjøre bokstavelig talt akkurat det med alle amerikanske TikTok-brukere.

Det er også sprøtt at amerikanske kongressmedlemmer som ikke forstår noe mer avansert teknologi enn en spade og tror internett kommer fra magiske bønner, tar beslutninger om nettplattformer som påvirker alle.

Problemet er ikke at Australias korrupte medier sier at nasjonen vil bli nødt til å følge USA inn i krig med Kina, problemet er at de nesten helt sikkert har rett. Dette betyr at australiere må kreve at vi umiddelbart går ut av våre allianser med USA som vil føre til dette. De er ikke uærlige når de sier at vi må følge hvis USA går til krig mot Kina, de er uærlige i sin manglende evne til umiddelbart å begynne å spørre. «OK, SÅ HVORDAN FAEN KOMMER VI OSS UT AV DENNE BEDRITNE SITUASJONEN VI BEFINNER OSS I AKKURAT NÅ?»

Fordi det er det eneste fornuftige svaret å gi når du finner ut at nasjonen din må gå til krig med sin primære handelspartner for å legge til rette for noen idiotiske agendaer kokt sammen i Washington, Arlington og Langley: spør hvordan faen får vi oss faen ut av denne situasjonen? Hva må vi gjøre? Hvilke allianser må makuleres?

Hvem sine kontorer trenger vi å storme og hvem sine pulter trenger vi å hamre på? Unnlatelse av å stille disse spørsmålene er feil behandling. Fordi å gå til krig mot Kina vil ødelegge landet vårt. Absolutt ødelegge det. Det må ikke skje.

De australske mediene er ikke kriminelle når de forteller oss at USA kommer til å trekke oss inn i en utrolig forferdelig krig. De australske mediene er kriminelle når de forteller oss at vi bare er nødt til å akseptere det og venne oss til ideen. Fuck you! Nei! Få oss ut av denne fellen av en tredje verdenskrig umiddelbart.

Aldri i historien har hardtslående, konfliktsøkende journalistikk vært så presserende nødvendig i Australia som det er akkurat nå, og aldri i historien har australske medier vært mindre egnet for jobben.

Hvis du lurer på hvorfor jeg har skrevet så mye om hjemlandet mitt i det siste i stedet for å fokusere på navet i imperiet i USA som jeg vanligvis gjør, er det derfor. Det er fordi vår verdiløse, spyttslikkende presse ikke gjør sine jævla jobber riktig når det er mest presserende viktig at de gjør det.


Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Caitlin Johnstone.

Syrians Have Every Right To Attack US Occupiers: Notes From The Edge Of The Narrative Matrix

Oversatt til norsk for steigan.no av Astri.

Forrige artikkelForslaget til forskrifter om isolasjon og karantene bryter med Grunnloven og må avvises
Neste artikkelOberst Jacques Baud: – Hva skjer i Ukraina?
Caitlin Johnstone er en australsk journalist og blogger. Hun skriver på sine nettsider at artikelene hun signerer stort sett er blitt til i dialog og samarbeid med ektemannen Tom Foley. "Det virker ganske åpenbart for meg at arten vår er på vei mot katastrofe hvis vår oppførsel i stor skala forblir diktert av systemer der mennesker og nasjoner konkurrerer med hverandre om makt og profitt i stedet for å samarbeide med hverandre til beste for alle. Jakten på profitt for sin egen skyld dreper biosfæren vår og agendaen for unipolar dominans driver oss stadig nærmere atomkrig, så jeg finner det ingen overdrivelse å si at selve vår overlevelse avhenger av å forlate kapitalismen og imperialismen til fordel for samarbeidsbaserte samfunnsmodeller."