«Terningkast 666 til Hell-debatten: En Steigan-åpenbaring av bibelske proporsjoner»

0
Det var kry stemning blant debattantene på Hell lørdag. Helge Lurås benyttet anledningen til en selfie. Foto: Mats With Greger

Tidsskriftet Journalisten har en kommentar til Hell-konferansen ved Mats With Greger som er spenstig nok til at vi vil dele den med våre lesere:

Terningkast 666 til Hell-debatten: En Steigan-åpenbaring av bibelske proporsjoner

Sukking, offing og hoderisting. Det var stort sett reaksjonene til de trønderske journalistene som hørte på paneldebatten under Hellkonferansen lørdag.

Basert på ansiktsutrykkene var det nok flere som ikke visste om de skulle le eller gråte. Rent faglig var det lite å hente, men underholdningen stod til en soleklar sekser på terningen.

God mediekritikk?

I paneldebatten med tittelen «Vi løper i flokk» ble det spurt om pressen glemmer andre perspektiver, og om vi er redde og fordømmende for andre meninger.

Til å svare på dette hadde man invitert Pål Steigan fra Steigan.no, Helge Lurås fra Inyheter, Vebjørn Selbekk fra Dagen, NTNU-profil Trond Andresen og generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø.

Sjefredaktør i M24, Cornelia Kristiansen, hadde på forhånd stilt det betimelige spørsmålet om dette var den beste mediekritikken Hell klarte å hoste opp. Det ulmet også blant flere konferansedeltakere, og i gangene gikk det til og med rykter om boikott.

Og selv om både Selbekk, Lurås og Nybø gjorde en reell innsats for å svare på spørsmålene stilt i debattbeskrivelsen, stjal det så få overskrifter at det ikke får plass i denne «anmeldelsen». Det meste skulle handle om Pål Steigan denne gangen.

Hysterisk

For en underholdning. Det er mulig å forstå både hoderysting og sukking, men personlig hadde jeg størst problemer med å ikke bryte ut i øredøvende latter.

Det ble sagt så mye snodig at det er vanskelig å gjengi, men det jeg vet er at jeg ble underholdt.

Steigan hadde varslet overfor Journalisten at han skulle grille journalistene litt. De som mot formodning trodde Steigan ville moderere seg på podiet, tok feil. Han var tydelig kry over å ha blitt invitert, og startet seansen med å proklamere:

– Jeg har kommet hit for å holde dere over langsomt brennende køl.

Steigan fortsatte med et par bibelreferanser om at norske medier har syndet mot journalistikkens ti bud, begått journalistikkens sju dødssynder og at Steigan selv kunne frelse medie-Norges journalistiske sjel.

«I promised to give you Hell»

Det er naturligvis hyggelig at vår redaktør har gitt vår kollega i Journalisten god underholdning, og siden han ikke refererer den kritikken som ble lagt fram, kan du lese den her:

I promised to give you Hell

Vi verdsetter også at han har fått med seg Steigans «bibelske» retorikk. Hvis det fantes tanker om boikott blant deltakerne kan man ikke si at det fikk noen praktisk betydning siden salen var fullsatt.

Gjennom lydmuren på nettet

Derimot kan vi nå vise at nettopp deltakelsen på Hell og innlegget derfra løftet steigan.no opp på et helt nytt nivå i antall lesere og i antall sidevisninger. Vi gikk fra et daglig antall sidevisninger på 35.000 (i tillegg til abonnentene våre) til over 82.000, altså en økning på over 140%.

Denne statistikken er fra 16. februar 2023.

Ut fra denne erfaringa tar vi gjerne flere møter med våre kolleger i mediene, sjøl om noen ikke er sikre på om de vil le eller gråte.

Forrige artikkelVedvarende villfarelse i USAs og NATOs forsvarsetablissement
Neste artikkelNye kostholdsråd vil true mer enn folkehelsa