Russland og Bolivia bruker sine egne valutaer for internasjonal handel

0

«Finansielle operasjoner kan nå utføres ved bruk av nasjonale valutaer, noe som betyr et slag mot hegemoniet til dollaren,» sa Ledenjov som er Russland ambassadør til Bolivia.

Denne uken begynte russiske og bolivianske selskaper å utføre internasjonale kommersielle transaksjoner med rubelen og boliviano i stedet for amerikanske dollar. Dette skriver teleSUR.

«Finansielle operasjoner kan nå utføres ved bruk av nasjonale valutaer, noe som betyr et slag mot hegemoniet til dollaren,» sa Mikhail Ledenjyov, den russiske ambassadøren i Bolivia.

Denne modaliteten for internasjonal handel er mulig takket være avtaler som de to landenes finansdepartementer oppnådde etter å ha holdt flere virtuelle møter i 2022.

«Som et resultat ble direkte korrespondentkontoer i rubler og bolivianoer åpnet mellom Gazprombank og Union, den største statseide banken i Bolivia,» sa Lendenjov og la til at dette letter arbeidet til russiske selskaper i markedet i Andesområdet.

Diplomaten nevnte også at bolivianske selskaper er interessert i å eksportere tropisk frukt, soyabønner, vin, alkoholholdige drikker, kaffe, litium, tinn, gull og sølv til Russland.

For å nå dette målet intensiverer de konsultasjonene for å etablere direkte kontakter med russiske selskaper.

«Jeg håper at bolivianere vil presentere sine forslag på neste møte i Russlands og Bolivias mellomstatlige kommisjon, som er planlagt å finne sted seinere i år,» sa Ledenyjov og la til at begge land er interessert i å øke samarbeidet på helsesektoren.

«Bolivia har områder hvor det er vanskelig å bygge og administrere et stasjonært sykehus. Imidlertid kan mobile diagnosemetoder brukes, med forskjellige teknologier og spesielle kjøretøy. Dette prosjektet forhandler vi om», sa den russiske diplomaten.

Bevegelsen for å avskaffe USAs dollardominans i verdenshandelen er i gang over hele kloden. Avtalen mellom Bolivia og Russland er et typisk ledd i denne prosessen.


Les mer om avdollarisering.

Forrige artikkelEuropas nest største industriland kneler under vekten av energikostnadene
Neste artikkelUkraina og de seks krigene