Rapport: Biden skal ha tilbudt Russland 20 prosent av Ukraina for å avslutte krigen

0

President Joe Biden sendte sin CIA-direktør til Kiev med et forslag om å avslutte krigen i Ukraina i forrige måned skriver den sveitsiske avisa Neue Zürcher Zeitung.

Rapporten refererer kilder på høyt nivå i Berlin som hevder William Burns, sjefen for USAs spionorganisasjon, reiste til Kiev i midten av januar for å møte Ukrainas president Volodymyr Zelensky. Den 19. januar rapporterte Washington Post at Burns nylig reiste til Ukraina for å møte Zelensky. I løpet av den turen skal Burns ha tilbudt en avtale til Zelensky der Ukraina skulle avstå rundt 20% av sitt territorium til Russland i bytte mot at Moskva avsluttet krigen i Ukraina.

NZZs kilder hevder at både Kiev og Moskva avviste forslaget. I en uttalelse til Newsweek benektet CIA at Burns leverte forslaget. Kreml-talsmann Dmitrij Peskov avviste også NZZ-rapporten og stemplet den som en avisand (oppdiktet historie, o.a.).

Magasinet Newsweek omtaler også rapporten fra NZZ:

Joe Biden Offered Vladimir Putin 20 Percent of Ukraine to End War: Report

Kyle Anzalone skriver i Anti-War:

Ifølge tyske kilder gjenspeiler fredsforslaget en voksende splittelse i Det hvite hus om hvordan krigen i Ukraina skal håndteres. «Sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan og Burns [ønsket] å avslutte krigen raskt, slik at de kunne fokusere på Kina.» Rapporten fortsatte: «På den andre siden var utenriksminister Antony Blinken og forsvarsminister Lloyd Austin. De ville ikke la Russland slippe unna med å ødelegge den regelbaserte fredsordenen og oppfordret til massiv militær støtte til Ukraina.»

Etter at Burns ikke klarte å påvirke Kiev og Moskva til å bli enige med Washingtons plan, var Blinken og Austin i stand til å påvirke presidenten til å autorisere overføringen av Abrams-stridsvogner til Ukraina.

Gjennom dette vedtaket skiftet Det hvite hus linje fra sin tidligere motstand nettopp mot å sende Abrams tanks til Ukraina. Dette tok Tysklands leder Olaf Scholz på senga. CDUs gruppe i den tyske Forbundsdagen sa i en uttalelse at: «Scholz ønsket ikke å levere før helt til det siste, fordi han var fast i troen på at amerikanerne heller ikke ville sende stridsvogner.»

En annen sak er hvor mye realisme det er i vedtaket om å sende Abrams tanks. Dette er noen beist av noen krigsmaskiner som er avhengige av et komplisert og sofistikert forsyningssystem for å kunne fungere. Denne logistikken finnes ikke i Ukraina. Det finnes heller ikke personell som kan bruke dem. Og uansett hvor avanserte tanks er, så er de avhengige av luftstøtte for ikke å bli lett bytte for russiske missiler og artilleri. En Abrams tank brenner nemlig også hvis den får en fulltreffer.

Det britiske forsvarsdepartementet: Bakhmut er «stadig mer isolert»

I sin daglige etterretningsoppdatering påpekte forsvarsdepartementet i Storbritannia at de to hovedveiene inn til Bakhmut sannsynligvis er truet av direkte ild etter de russiske framskritt. Dette skriver Kyiv Independent, som fortsetter:

De Kreml-støttede leiesoldatene Wagner-gruppa har høyst sannsynlig tatt kontroll over en underordnet rute som forbinder Bakhmut og Siversk, rundt 30 kilometer mot nord.

USA har satset over 100 milliarder dollar på krigen mot Russland i Ukraina, men det har ikke kunnet forhindre at Russland sakte, men sikkert maler i stykker alt USA og NATO sender inn. I utmattelseskrigen er det Russland som har overtaket, og det er Biden-administrasjonen klar over.

Vi har gang på gang tatt til orde for forhandlinger og en fredsløsning i Ukraina, slik også latin-amerikanske ledere har gjort. Vesten kan ikke vinne denne krigen. Det eneste som oppnås med fortsatt krig er at enda flere ukrainere blir drept eller alvorlig såret. Moskva har ikke noe hastverk. De ser at den systematiske utmattelseskrigen fungerer og har ingen umiddelbar grunn til å avslutte den.

Forrige artikkelAngrep på landbruk og matforsyning
Neste artikkelKan det tenkes at mRNA-vaksinen har skadelige bivirkninger?