Noen Covid-restriksjoner var «idioti» sier Tysklands lockdownsjef

0

Vi gikk for langt med Covid-restriksjoner, sier Tysklands pro-lockdown-minister. Karl Lauterbach kaller lange skolestenginger en «stor feil».

Se: Lauterbach: Manche Regeln waren «Schwachsinn»

Karl Lauterbach, som ble ansiktet til pro-lockdown-bevegelsen, sa at noen forskrifter gikk for langt.

«Mye av det vi gjorde var riktig, men det som var idioti var ting som å jogge med masker, eller utendørsregler. De var overdrevne, sa Lauterbach.

Lauterbach, fra Olaf Scholz’ regjerende sosialistparti, innrømmet også at for lite oppmerksomhet hadde blitt viet til barnas velvære, og beskrev skolestengninger som «en stor feil».

Før Lauterbach ble utnevnt til helseminister i slutten av 2021, ble han en innflytelsesrik talsmann for strenge nedstengningstiltak.

Blant hans mer kontroversielle forslag var forslaget som ble framsatt i 2020 om å suspendere vanlig skolegang i minst ett år.

«Det som var en feil, var de lange skolestengningene. Det var unødvendig,» sa han til den tyske kringkasteren ZDF 10. februar 2023.

Så sent som i april 2022 advarte han mot å oppheve restriksjonene for raskt, og sa at landet kunne bli rammet av en «killer-variant».

Lauterbach som er en utdannet lege fikk en bred tilhengerskare blant den tyske offentligheten, men kritikere advarte om at spådommene hans var alarmistiske.

Velkommen etter – men får det noen konsekvenser?

Mange koronaregler var idioti. Ja, det har vi slått fast fra starten av. De metodene som ble tredd nedover hodene på en intetanende og uforberedt befolkning fra 11. mars 2020 var en totalomlegging fra det som hadde vært internasjonal standardprotokoll for epidemier til da.

Det hadde vært alminnelig faglig enighet om at lockdown ikke har noen hensikt mot et luftveisvirus og at skolestengninger og generell bruk av ansiktsmasker var mer skadelig enn formålstjenlig. Det er ennå ikke mulig å beregne den totale kostnaden som denne idiotiske politikken har påført menneskeheten. Det dreier seg om titusenvis av milliarder dollar, millioner av tapte menneskeliv og tap av skolegang og framtidsmuligheter for mer enn en milliard barn.

Men det ble likevel gjennomført med vold og makt. Og enhver som opponerte ble offer for sensur, offentlig latterliggjøring, økonomiske sanksjoner, tap av jobb og karriere og noen tilfeller direkte voldelige overgrep.

Nå har altså en av pådriverne for denne vanvittige politikken, for å låne fra hans eget vokabular, innsett noe av idiotiet. Men får det noen konsekvenser?

Og får det noen konsekvenser for lockdownpresteskapet i Norge, eller sitter de like fast i sine posisjoner? De har påført befolkninga store tap og lidelser, men vil det få noen konsekvenser for dem?

Regjeringa vil gjøre unntaksbestemmelsene fra koronatiltakene til permanent lov. Det ligger ute på høring nå. Svarfristen er 11. april 2023. Regjeringa bør få svar på tiltale. Send inn høringssvar her.

Forrige artikkelTyskland viser det også: Uten kraftig statsstøtte ikke elbilsalg
Neste artikkelNew York Times saksøker EU for å få frigitt von der Leyens Pfizer-tekster