Ånden fra Brussel

0
The 36th Prime Minister of Norway Jonas Gahr Store in the Berlaymont, the EU Council headquarter on Feb 23, 2022 in Brussels, Belgium.

Politisk redaktør i Stavanger Aftenblad Harald Birkevold kommenterer Jonas Gahr Støres trassige nei til å sette norske strømkunders interesser foran interessen av å ha et felles energimarked. Hva er det mannen vil? Vil han kjøre Arbeiderprtiet i grøfta?

Les Birkelund kommenterer artikkelen på Facebook:

Vil Støre heller lede et lite parti som har de «rette» holdningene til EU og kraftmarkedet?

Av Lars Birkelund.

Interessant artikkel av Harald Birkevold om hvordan norsk politikere streber etter å være internasjonale, mens de i virkeligheten surrer rundt i det som er i ferd med å bli en avkrok av verden, nemlig EU-landene. Verdenssamfunnet, som de kaller avkroken.

Les: Ånden fra Brussel

«De aller mest EU-frelste nordmennene er de som lever av og i og rundt EU. Og det er ofte akkurat disse EU-frelste som skal ivareta norske interesser.

Akkurat nå havarerer Arbeiderpartiet på grunn av at partileder Jonas Gahr Støre nekter å gi etter for presset om å sette norske strømkunders interesser foran interessen av å ha et felles energimarked. Jeg er sikker på at Støre gjør dette fordi han er overbevist om at det er det smarteste på lang sikt. Men som overbevist tilhenger av EU, og norsk medlemskap i EU, er Støre også ideolog (…)

Energinasjonalister, kan de finne på å kalle dem, de som mener det er riktig å sikre norske strømkunder og norske bedrifter bedre betingelser enn andre. Og det til tross for at hele det norske industrisamfunnet var og er bygget på tilgang til rikelig, rimelig energi. Som attpåtil er utslippsfri.

Makspris på strøm? Knefall for populisme!

Nei til nye eksportkabler? Livsfarlig alenegang!

Skepsis til elektrifisering av sokkelen med landstrøm? Aha, du vil ikke at Norge skal oppfylle Parisavtalen? Klimafornekter! (…)

Et spørsmål som melder seg, er om prinsippet om et felleseuropeisk kraftmarked er så viktig for statsminister Støre at han er villig til å tape et valg på det. Arbeiderpartiet raser i popularitet, målingene er på skrekknivåer. Ap risikerer å miste grepet i nesten alle de større norske byene. Folk liker rett og slett ikke energipolitikken som føres (…)

Vil Støre heller lede et lite parti som har de «rette» holdningene til EU og kraftmarkedet, enn et større parti som faktisk utfordrer og tester disse mekanismene? Ja, det tror jeg. For dette går til kjernen av hans politiske prosjekt. Så lenge Ap-velgerne flykter til Høyre, ligger EU-politikken fast. Det er det viktigste.»

Ja, Støre var jo Høyremann til han var vel 30, så det at folk stemmer Høyre istedenfor AP er naturligvis det nest beste for han. Han bekymrer seg altså ikke så mye for at folk forlater AP til fordel for Høyre, da politikken er den samme på de områdene som er viktigst for ham.

Forrige artikkelPolitianmeldelse mot Støre for Norges rolle i sprengninga av Nord Stream rørledningene
Neste artikkelVår vei til atomkrigen