Spania avkrefter New York Times’ historie om brevbomber

0

Et «Russiagate»-aktig oppslag i USAs mest prestisjetunge avis viste seg å være bare sludder.

Av b, Moon of Alabama, 26. januar 2023

For bare tre dager siden hånet jeg en New York Times-historie som brukte ‘Russiagate’ liknende påstander fra ‘amerikanske tjenestemenn’ for å knytte en rekke hendelser med brevbomber i Spania, til en eller annen ‘russisk terroristorganisasjon’.

Amerikanske tjenestemenn hevder mer «Russiagate»-liknende tull

Ifølge hva amerikanske tjenestemenn hevder, har en slags anti-Kreml, marginal gruppe i Russland blitt brukt av en russisk etterretningstjeneste til på en eller annen måte å sende brevbomber fra Valladolid i Spania til noen kontorer i Madrid.

Men hvorfor skulle russisk etterretning kjøre en slik tullekampanje? Hvorfor skulle det bruke en problematisk utkantgruppe av russiske galninger for å gjøre det? Hvorfor i Spania? Hvorfor ikke i Polen, Tyskland eller Frankrike? Hva er bevisene?

Ingen av disse spørsmålene blir besvart. I stedet settes rykter og antagelser bygd på varm luft sammen, for å gjøre påstandene noe mindre uhyrlige. Dette er på samme nivå som løgnene om ‘masseødeleggelsesvåpen i Irak,’ som Times trykket for 20 år siden.

Vi vet at «amerikansk etterretning» er bullshit og at amerikanske tjenestemenn er løgnere, spesielt med hensyn til alt rundt Ukraina.

Vi vet det fordi «amerikanske tjenestemenn» sa det:

Det gjør publiseringen av ovennevnte historie fra Times enda mer skjerpende.

Tre dager senere arresterte det spanske politiet  fyren som mest sannsynlig er ansvarlig for å lage og sende ut disse brevbombene:

Mannen ble pågrepet i den nordlige byen Miranda de Ebro, og politiet ransaket hjemmet hans.

Den mistenkte er en pensjonert spansk statsborger med initialene P.G.P. som er teknisk kunnskapsrik og veldig aktiv på sosiale nettverk, sa departementet.

Væpnede offiserer holdt folk unna den lave blokkbygningen som huser mannens leilighet i tredje etasje i et arbeiderstrøk.

En video levert av innenriksdepartementet viste offiserer og en sporhund som gjennomsøkte en sølvfarget Peugeot-bil parkert utenfor, mens åstedsgranskere tok bilder. Politiet så også ut til å få tilgang til en garasje.

Vitner sa at den mistenkte forble inne i huset mens søkene ble gjennomført.

Mannen pleide å jobbe for rådhuset i den baskiske hovedstaden Vitoria-Gasteiz før han pensjonerte seg i 2013, sa en talsperson for byen. Miranda de Ebro er 35 km (22 miles) sørøst for Vitoria.

Etterforskerne har konkludert med at alle seks pakkene ble sendt fra byen Burgos, opplyser departementet.

En kilde nær etterforskningen fortalte Reuters i begynnelsen av desember, at alle pakkene hadde blitt sendt fra Valladolid, en to timers kjøretur fra Miranda del Ebro.

Alle de navngitte byene og tettstedene er i Nord-Spania og i nærheten av hverandre.

Så det ser nå ut til at en ensom, teknisk kunnskapsrik pensjonist, uansett grunn, har laget og sendt disse bombene. En som hadde jobbet i en lokal byadministrasjon. Det er ingen rapportering fra Spania om noe forhold i saken med Russland eller noen russisk utkantgruppe.

Times rapporterer i dag om arrestasjonen, men bruker den til å gulpe opp alt «Russiagate» liknende tull og påstår det den forrige historien gjorde. Dette igjen uten bevis og utelukkende basert på hva «amerikanske tjenestemenn sier …».

Men de spanske myndighetene tok ikke engang stilling til det åpenbare tullet. Som Reuters skriver:

New York Times rapporterte på søndag at etterforskere hadde fokusert på den russiske imperiebevegelsen, en gruppe med bånd til spanske ytrehøyreorganisasjoner, som ble antatt å være knyttet til russisk etterretning.

Spanske tjenestemenn har nektet å kommentere rapporten, mens en høytstående rettslig kilde, nektet for å ha kjennskap til en slik retning i etterforskningen.

Med andre ord – hele historien ble diktet opp av «amerikanske tjenestemenn» for å fremme etableringen av den russiske busemannen:

Lovgivere hisset opp anti-russiske følelser lenge før invasjonen av Ukraina. Det kan hevdes at den russiske «ondartede innflytelsen» bidro til at publikum kjøpte en ny kald krig med Russland, ved å normalisere ideen om at russerne ikke bare bidro til å velge Donald Trump, men aktivt prøvde «å ødelegge amerikansk demokrati» og fortsatt gjør det. «Det ble konvensjonell visdom at Russland ikke bare ønsker å konkurrere med USA, men å ødelegge oss, å splitte samfunnet vårt innenfra, å lamme vårt demokrati,» sa George Beebe, en tidligere sjef for CIAs Russland-analyse og forfatter av The Russia Trap: How Our Shadow War with Russia Could Spiral into Nuclear Catastrophe (2019).

«Russiagate forvandlet Russland fra et utenrikspolitisk spørsmål til et spørsmål om innenrikspolitikk, i en tid da USA ble stadig mer splittet,» påpeker Beebe, som nå er direktør for storstrategi ved Quincy Institute (og det samme er min kollega). Arta Moeini, forskningsdirektør for Institutt for fred og diplomati, legger til at «demoniseringen av Russland [før invasjonen av Ukraina] tillot en ny manikeisk dynamikk, en oppblåst trussel som ville bli brukt til å rasjonalisere økt vektlegging av sikkerhet innenlands, og et nytt press for oppdemming av Moskva internasjonalt.»

«Begrensningene denne skandalen har lagt på USAs politikk overfor Russland har vært enorme», sier Beebe. «Det forhindret Trump fra å fremme noen form for avspenning med Russland. Dens dvelende effekter gjorde det så godt som umulig for Biden å søke et kompromiss over ukrainsk medlemskap i NATO, den ene tingen som kunne ha forhindret krigen, selv om han hadde ønsket det.»

I dag kan vi bare be om at det anti-russiske narrativet, muliggjort av manipulering av sosiale medier, ikke blir en selvoppfyllende profeti som ender i en direkte krig med atommakten.

New York Times, så vel som britiske medier med sine like dumme påstander om Skripal-affæren, kan krediteres for å ha gitt dekning for den antirussiske propagandakampanjen. Den ble sluppet løs etter at Russland i 2014 reintegrerte Krim og hindret britiske og amerikanske planer om å stasjonere sine marinestyrker i Azov og Svartehavet.

(Skjermdumpen over kan tyde på at USA tilbød forretningsmuligheter med renovasjon av skole nr. 5 i Sevastopol, Ukraina, før bjørnen er skutt. Overs.tillegg.)

Times og andre medier bør holdes ansvarlige for de dødelige konsekvensene deres feilrapportering og løgner har forårsaket.


Denne artikkelen ble publisert av Moon of Alabama:

Spain Debunks Russiagate like New York Times Letter Bomb Story

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkel«Den største feilen russerne gjorde»
Neste artikkelSpikeproteiner invaderer alle større organer og starter en akselerert aldring
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.