Sensurerte rapporter fra Donbass gjør det klart at Ukraina og ikke Russland startet krigen – for åtte år siden

0
Hjem ødelagt av ukrainsk beskytning i Donetsk, Februar 22, 2022. [Kilde: telesurenglish.net]

Vestlige medier har vist nesten total mangel på interesse for den krigen Kiev-regjeringa har ført på utbryterrepublikkene Donetsk og Luhansk. Den krigen begynte i 2014 og har pågått siden. Det har vært og fortsetter å være en rene terrorkrig i hovedsak rettet mot sivile. Jeremy Kuzmarov i CovertAction Magazine skrev i mars 2022 en artikkel om denne krigen basert på arbeidet til Patrick Lancaster, som er er en amerikansk videojournalist og marineveteran. Han snakker flytende russisk og har rapportert fra Donbass siden 2014. – Red.

Av Jeremy Kuzmarov, 13. mars 2022 

Amerikanske medier og Washingtons politiske etablissement har vært forent i fordømmelsen av Russlands invasjon av Ukraina og i å hylle den ukrainske motstanden.

Sensurerte rapporter fra Donbass i Øst-Ukraina gjør det imidlertid klart at krigen ble startet for åtte år siden av Ukraina – etter at den legitime regjeringen ble styrtet i et USA-støttet kupp (kjent som Maidan-revolusjonen), og provinsene Donetsk og Luhansk stemte for å løsrive seg.

Patrick Lancaster er en amerikansk videojournalist og amerikansk marineveteran, han snakker flytende russisk og har rapportert fra Donbass siden 2014.

Patrick Lancaster [Kilde: facebook.com]

Videoen hans fra den 10. mars viser hvordan folk som bor i utkanten av Donetsk, en kilometer fra den ukrainske posisjonen i Peski, har blitt utsatt for konstant beskytning av det ukrainske militæret de siste åtte årene, og har måttet overleve i bomberom under jorden.

[Kilde: voanews.com]
Oksana, 40, tvunget til å bo i et underjordisk ly i årevis på grunn av den ukrainske hærens angrep finansiert av USA [Kilde: unhcr.org]

Sist torsdag traff granater fra den ukrainske hæren en lekeplass, en fotballbane og en delstatsbygning i nærheten av postkontoret – noe som fikk innbyggerne til å flykte, da det var «skummelt å bli her nå». Tidligere hadde et boligområde blitt truffet av en gradrakett (en type missiler som ble utviklet i Sovjetunionen på 1960-tallet, o.a.), mens andre angrep fra den ukrainske hæren ødela skoler.

Ukrainsk soldat forberedte rakett for å skyte mot Donetsk

Ifølge Danya, en ung mann Lancaster intervjuet, hadde den ukrainske hæren ikke eksakte mål, men «bare skyter og bryr seg ikke om hvor det lander».

En annen kvinne sa at målene som ble truffet «ikke var nye mål. I 2014 skjøt de her også. Akkurat på dette stedet. De samme koordinatene. Torturerer oss alle disse åtte årene.»

Kvinnen kjempet mot tårene og fortsatte: «De skyter og skyter, og vi bor fortsatt i husene våre, med barna våre, med hunder … Barna blir hjemme, i kjellere, løper gjennom knuste vinduer, går ikke på skolen, hele dagen sitter de hjemme. Og jeg kommer fra jobb nå, jeg klarte knapt å jobbe … Hvordan kan vi leve under slike forhold? Det har vært krig her siden 2014, og vi har ikke dratt. Og det er ingen ende, og ingen sannhet fra noen. De skyter uten pause. På dagtid, om morgenen, om natten, om kvelden uten stopp».

Lancaster ble ført inn i en kjeller der familier hadde bodd de siste åtte årene. En kvinne fortalte ham at datteren hennes hadde blitt født 26. juni 2014, og at krigen begynte i landsbyen hennes 19. juli. Hun har «nå sittet her i over 7 år uten å dra, et ekte krigsbarn».

Disse kommentarene motsier den offisielle fortellingen i USA om russisk aggresjon den 24. februar, og viser at Ukraina ikke er det moralske fyrtårnet som media presenterer det for å være. Ukraina startet ikke bare krigen, men har begått betydelige krigsforbrytelser. Ofrene anses som uverdige for offentlig sympati, fordi USA står bak deres lidelser – etter å ha bidratt til å orkestrere kuppet i 2014 som utløste konflikten, samtidig som de ga Ukraina en kontinuerlig strøm av militærhjelp.


Censored Reports from Donbass Make Clear Ukraine and Not Russia Started the War

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.


Jeremy Kuzmarov er administrerende redaktør for CovertAction Magazine.

Han er forfatter av fire bøker om amerikansk utenrikspolitikk, inkludert Obama’s Unending Wars (Clarity Press, 2019) og The Russians Are Coming, Again, med John Marciano (Monthly Review Press, 2018).

Forrige artikkelUdetonerte bomber: den britiske hærens dødelige arv i Kenya
Neste artikkelOpposisjonen i Venezuela sparket Juan Guaidó som leder – hele den USA-styrte farsen gjort til latter
Jeremy Kuzmarov er administrerende redaktør for CovertAction Magazine. Han er forfatter av fire bøker om amerikansk utenrikspolitikk, inkludert Obama's Unending Wars (Clarity Press, 2019) og The Russians Are Coming, Again, med John Marciano (Monthly Review Press, 2018).