Russland advarer mot «full konflikt i Europa»

0

Av Will Porter, 27. januar 2023.

Will Porter.

Beslutningen fra USA og flere allierte om å forsyne Ukraina med tunge stridsvogner, baner en «direkte vei» for en fullskala krig i Europa, advarte Russlands viseutsending til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

I en uttalelse utstedt på torsdag, om den «farlige politikken til de vestlige allianselandene for å eskalere spenningene» i Ukraina, sa viserepresentant Maxim Buyakevich, at utenlandske våpenleveranser til Kiev bare ville forlenge den nåværende konflikten, eller starte en større regional krig.

«Lederne i USA og deres klientland i NATO har kommet nær en rød linje. Deres bevisste handlinger for å eskalere den militære konfrontasjonen i Ukraina, å provosere regimet til militær aksjon mot den russiske befolkningen ved hjelp av vestlige tunge våpen og NATO-etterretning, er en direkte vei til full krig i Europa,» sa han og hevdet at alle mennesker på kontinentet «definitivt vil tape» på en slik krig.

De angelsaksiske marionettførerne i denne opptrappingen vil ikke sitte på sidelinjen denne gangen

Uttalelsen etterfulgte en avtale mellom Washington, Berlin og andre europeiske partnere om å sende tunge våpen til ukrainske styrker tidligere denne uka, der USA forberedte seg på å sende mer enn 30 M1 Abrams-stridsvogner i tillegg til rundt et dusin Leopard 2-stridsvogner fra Tyskland og Challenger-stridsvogner fra Storbritannia.

Selv om det vil ta litt tid før stridsvognene når slagmarken, markerte beslutningen en kraftig kursendring for USA, som gjentatte ganger tidligere har nektet å sende M1 Abrams. Det hvite hus gjorde en lignende helomvending med missilforsvarsbatteriet Patriot, hvorav det ene ble autorisert for Kiev i fjor til tross for tidligere avslag.

Tyskland, Storbritannia og Polen har sagt at deres stridsvogner vil ankomme Ukraina i løpet av noen uker, men tidslinjen for de amerikanske våpnene forblir uklare gitt et stort etterslep av ordrer for General Dynamics, som produserer Abrams. Polen forventer for tiden å motta 250 M1A2 vogner, mens Taiwan tidligere bestilte 108 enheter av samme modell. Leveranser forventes imidlertid ikke før i 2024 og 2025, og det eneste anlegget som er i stand til å produsere Abrams, kan bare produsere 12 enheter per måned. Det er derfor uklart hvor lang tid det vil ta før Ukraina får de 31 stridsvognene som ble lovet denne uken.

Russlands OSSE-representant fortsatte med å si at militærhjelp fra vestlige stater bare «utdyper deres involvering i væpnet konfrontasjon med russiske tropper», og hevdet at deres støtte ikke er «pro-ukrainsk», men heller «antirussisk».

«Det er lenge siden maskene ble kastet. De er ikke lenger flaue over å si direkte at dette slett ikke handler om kampen for en slags ukrainsk stat, men om promoteringen av den ‘regelbaserte verdensordenen’ som blir dannet av Vesten,» fortsatte Buyakevich, med henvisning til nylige kommentarer fra den tyske utenriksministeren Annalena Baerbock, som tidligere denne uka erklærte at «vi kjemper en krig mot Russland».

Les: Tysklands utenriksminister: «Vi fører krig mot Russland»

Moskva har lovet å «ødelegge» alle NATO-våpen som blir sendt til Kiev og sa at de ville svare på vestlige tankleveranser. Russlands ambassadør til Tyskland, Sergei Nechayev,  sa at trekket «tar konflikten til et nytt nivå av konfrontasjon». Det er fortsatt uklart hvordan russiske styrker vil reagere på beslutningen, men det ble meldt om en stor runde med luftangrep i  Ukraina torsdag, blant annet i hovedstaden.


Originalen finnes her:

Russia Warns of ‘Full-Blown Conflict in Europe’

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.


Will Porter er assisterende nyhetsredaktør ved Libertarian Institute. Finn mer av hans arbeid på Antiwar.com og Consortium News.

Forrige artikkel– Davos var begravelsesseremonien til globaliseringa
Neste artikkelHvor mange må dø av «vaksinene» før det blir satt stopp?
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.