Lærer skrev tekst om Ukraina-krigen i lærebok, så ble teksten fjernet

0
Lærebokforfatter Torgeir Salih Holgersen og boka Delta! som han har vært med på å skrive.

Torgeir Salih Holgersen er lærer og lærebokforfatter. Blant annet har han skrevet om Ukraina-krigen i samfunnsfagboken «Delta!», hvor han er medforfatter. På grunn av hans ytringer i samfunnsdebatten har forlaget nå fjernet teksten hans fra boka. Dette går fram av en artikkel i Aftenposten.

På fritida tvitrer han at Nato har skyld i krigen, og han er sterkt kritisk i våpenstøtte til Ukraina. Nå tar forlaget sterkt avstand fra ytringene hans.

– Det er svært uheldig om det nå stilles spørsmål ved objektiviteten i våre læreverk på grunn av dette, sier Inger Marie Kopperud. Hun er forlagssjef for videregående avdeling i Cappelen Damm.

I Delta!-utgaven fra 2020, er det trykket en tekst med tittelen «To perspektiver på Ukrainakonflikten». Der følger det to tekster som kalles henholdsvis «provestlig» perspektiv og «prorussisk» perspektiv.

Teksten er nå fjernet fra senere opplag.

Holder igjen Rødt-kontingent etter våpendebatt

Det pågår nå en debatt i partiet Rødt om hvorvidt partiet skal støtte våpeneksport til Ukraina.

Holgersen har engasjert seg i denne debatten, og som medlem i Rødt holder han tilbake innbetaling av medlemskontingenten i påvente av hvor partiet vil lande i saken om våpenstøtte.

På Twitter har Holgersen lagt ut ni punkter om krigen, Nato og Russland.

Kommentar:

Dit er det altså kommet i Norge. Du får ikke skrive lærebok hvis du som privatperson skriver eller uttaler deg imot NATOs stedfortrederkrig mot Russland.

Som en motvekt kan ma jo se på NRKs Debatten der Joakim Møllersen og Marielle Leraand fra Rødt argumenterte mot våpenstøtte til krigen, mens blant andre Boye Ullmann, Rødt og forsvarsminister Bjørn Arild Gram, Sp argumenterte for våpeneksport til Ukraina.

Marielle Leraand, tidligere nestleder i Rødt
Forrige artikkelKroatias president anklager USA og NATO for å bruke Ukraina i en stedfortrederkrig mot Russland
Neste artikkel60 prosent av østerrikerne og tyskerne ønsker slutt på krigen i Ukraina NÅ!