60 prosent av østerrikerne og tyskerne ønsker slutt på krigen i Ukraina NÅ!

0

Østerrikerne og tyskere går inn for en rask slutt på krigen i Ukraina selv på bekostning av territoriell tap for Ukraina, går det fram av en meningsmåling fra Euroskopia.

Ifølge en fersk Euroskopia-undersøkelse ønsker mer enn 60 % av befolkningen i Østerrike og Tyskland at krigen skal ta slutt raskt. Resultatet er interessant fordi den tyske regjeringen er blant de som har gitt mest militærhjelp til Ukraina.

I Nederland var 48 % av innbyggerne imot ideen om at Ukraina skulle gi fra seg territorier for å avslutte krigen raskere. 45 % av befolkningen i Portugal og 42 % i Polen mener det samme.

Økt krigsmotstand også i Spania

Euroskopia skriver også:

En av to spanske borgere mener at krigen i Ukraina må «slutte så snart som mulig», sjøl om det betyr at ukrainerne må ofre «litt territorium». Dette er en av konklusjonene i en studie utført av det europeiske nettverket Euroskopia, i 9 EU-land (Portugal, Østerrike, Nederland, Polen, Spania, Frankrike, Tyskland, Italia og Hellas). I Spania ble undersøkelsen gjort av Sigma Dos.

Regjeringspartienes velgere er de som er mest for en tidlig slutt på konflikten selv om det innebærer territorielle ofre for Ukraina. Både 61 % av Podemos-velgerne og 55 % av PSOE-velgerne foretrekker å sette fred foran en fullstendig seier for Ukraina ved hjelp av de allierte.

I Spania er det altså den tradisjonelle venstresida som er sterkest tilhengere av fred, mens det tradisjonelle høyre er sterkere tilhengere av krig. Men til og med der er det et stort mindretall som støtter den samme tanken: 46% av PPs velgere er enige, 45% av velgerne til Vox og 44% av Ciudadanos.

Forrige artikkelLærer skrev tekst om Ukraina-krigen i lærebok, så ble teksten fjernet
Neste artikkelOVERDØDELIGHETEN: Hva sier dataene om årsaken?