Fransk fagbevegelse truer med å kutte strømmen til milliardærene

0
Skjermdump fra intervjuet med Philippe Martinez (CGT)

Den franske landsorganisasjonen CGT har truet med å kutte strømforsyningen til parlamentarikere og milliardærer før en landsomfattende streik torsdag, i et stadig mer bittert oppgjør om regjeringens plan om å heve pensjonsalderen. Dette skriver Reuters.

Fagbevegelsen streiker mot et lovforslag som ble kunngjort i forrige uke, som vil føre til at pensjonsalderen økes fra 62 til 64.

Fagorganiserte i mange sektorer inkludert transport, utdanning og energi over hele Frankrike vil delta i torsdagens streik. Store protestmarsjer er ventet i Paris og andre byer.

Det er forventninger om at fagbevegelsen skal klare å samle det raseriet som har bygd seg opp i det franske samfunnet mot den overklassepolitikken regjeringa til Macron fører og gi det uttrykk i en stor streikebevegelse.

«Jeg foreslår at de også går og ser de fine eiendommene, de fine slottene til milliardærene,» sa Philippe Martinez, leder av CGT, Frankrikes nest største fagforening, til TV-kanalen France 2 onsdag. «Det ville vært bra om vi kuttet strømmen deres slik at de i noen dager kan sette seg selv i skoene til … franskmenn som ikke har råd til å betale regninga.»

Klar til å blokkere landet

Fabien Roussel, lederen av Frankrikes kommunistiske parti sier at hans bevegelse er klar til å «blokkere landet». Han var gjest i kanalen France Inter og oppfordret alle «de som frykter for pensjonene sine, alle de som ikke ønsker denne reformen», til å demonstrere for å «sende ei sterk melding til regjeringa og til republikkens president». Lederen for for PCF fortsetter: «Vi må fortelle ham at vi ikke vil ha denne pensjonsreformen som planlegger å få oss til å jobbe to til tre år til.» «La oss alle ta oss sammen, en gang for alle, la det være sterkt, raskt, la oss si «vi vil ikke ha det» og gi ham beskjed om å legge reformen i skapet!» Selv om det betyr å «blokkere landet» for å «avvise denne reformen». Dette skriver Libération i en artikkel som også gjengir raseriet og forventningene blant flere fagforeningslederen foran denne styrkeprøven.

CGT har lagt ut denne videoen for å mobilisere til demonstarsjonene:

Forrige artikkelDebatten mellom Gahr Støre og forfatteren Jan Kjærstad om energipolitikk
Neste artikkelRebel News stiller Pfizer-sjefen til veggs