Fagbevegelsen med demonstrasjoner over hele Frankrike mot pensjonsloven

0
Fra demonstrasjonen i Paris 19. januar 2023

«Historisk» skriver L’insoumission på Twitter og hevder at mer enn to millioner mennesker deltok i de mer enn 200 demonstrasjonene som ble organisert over hele Frankrike 19. januar 2023. Det sies også at dette er oppvarming til nye demonstrasjoner lørdag.

His-to-ri-que.

Plus de 2 millions de personnes dans la rue, c'est plus une démonstration de force, c'est des gouttes de sueur qui perlent dans les couloirs de l'Élysée.

Comme un air de 1995.

On transforme l'essai dès samedi. Jusqu'au retrait.

L’insoumission (@L_insoumission) on 19. January 2023.

Den viktigste demonstrasjonen i Macrons periode

Avisa Libération skriver:

Den viktigste demonstrasjonen fra Emmanuel Macrons periode. Forenet om samme slagord for første gang siden 2010, har fagforeningene mer enn lyktes i protestene mot pensjonsreformen. Fire dager før presentasjonen av teksten i Ministerrådet var de 2 millioner i hele Frankrike ifølge CGT (1,12 millioner ifølge innenriksdepartementet).

Toppen på en langvarig kamp

Kampen mot Macrons pensjonsreform har pågått lenge.

17. desember 2019 var den tredje dagen med store, landsomfattende streiker og protester i Frankrike mot president Emmanuel Macrons pensjonsreform. Det var en samlet fagbevegelse som sto bak, og de hadde tilslutning fra studentene og «de gule vestene».

Vi skrev den gangen:

På tross av protestene og uten hensyn til at 70 prosent av innbyggerne i Frankrike sier nei til pensjonsreformen har statsminister Édouard Philippe gjort det klart at reformen skal bankes igjennom. Regjeringa gjør noen små taktiske justeringer, men de store linjene i planen blir beholdt. En meningsmåling som er gjort for avisa Le Figaro viser at 68% av de spurte mener at streikene mot regjeringas politikk er på sin plass.

Og nå er fagbevegelsen på gata igjen, sterkere og kraftigere og mer forent enn på svært lenge.

Forrige artikkelSpania ønsker mekling for å avslutte krigen i Ukraina
Neste artikkelKinesisk studie: Etter fire vaksinestikk sviktet immunsystemet til mus