Kinesisk studie: Etter fire vaksinestikk sviktet immunsystemet til mus

0

Kinesiske forskere rapporterte resultatene i en fagfellevurdert artikkel publisert forrige måned. Funnet har ikke fått noen oppmerksomhet. Det trenger oppmerksomhet. Dette skriver Alex Berenson, som fortsetter:

Mus som fikk mer enn fire Covid-vaksinestikk hadde en kollaps i sin evne til å bekjempe koronaviruset, har kinesiske forskere funnet ut.

Skaden strakk seg forbi antistoffer, immunsystemets frontlinje for forsvar mot virus og bakterier, til T-cellene som danner den avgjørende sikkerhetskopien.

Forskerne rapporterte funnet i en fagfellevurdert artikkel publisert 22. desember i tidsskriftet iScience. I et overraskende klart språk advarte de:

Funnene våre viser potensielle risikoer ved kontinuerlig bruk av SARS-CoV-2-vaksineforsterkere, noe som gir umiddelbare implikasjoner [uthevelse lagt til] for de globale strategiene for COVID-19-vaksinasjon.

Illustrasjon fra den kinesiske artikkelen.

Senere i artikkelen var forskerne enda mer direkte:

Vi fant at de beskyttende effektene fra den humorale immuniteten og den cellulære immuniteten etablert ved den konvensjonelle immuniseringen begge ble sterkt svekket under det utvidede vaksinasjonsforløpet.

Funnet er ikke bekreftet hos mennesker.

Men musene forskerne brukte er genetisk endret for å modellere nøyaktig den menneskelige responsen på koronaviruset og har «vist å dele dype likheter [uthevet] med mennesker som svar på SARS-CoV-2-infeksjoner,» som avisen forklarer.

Forskerne brukte en vaksine som har en annen grunnleggende virkningsmekanisme enn mRNA-jabs fra Pfizer og Moderna, som gjør våre egne celler til piggproteinfabrikker. Men i likhet med dem, får den kinesisktestede vaksinen immunsystemet til å fokusere på en spesifikk del av spikeproteinet i koronaviruset og utelukker nesten alle andre responser.

Funnet kan bidra til å forklare hvorfor store epidemiologiske studier stadig finner at personer som har fått flere boostere har høyere risiko for Omicron-infeksjon enn uvaksinerte personer.

Forrige måned rapporterte forskere ved Cleveland Clinic at de hadde funnet «jo høyere antall vaksiner som tidligere ble mottatt, desto høyere er risikoen for å få COVID-19.»

Og forrige uke rapporterte en veldig stor fransk studie at en andre mRNA-booster var mindre effektiv enn den første ved hvert sammenlignbare tidsintervall – og at det etter fire måneder faktisk økte risikoen for infeksjon sammenlignet med folk som ikke hadde fått det.

Forrige artikkelFagbevegelsen med demonstrasjoner over hele Frankrike mot pensjonsloven
Neste artikkelDen nye kalde krigens vinder uler ved polarsirkelen