Tyskland fjerner vindkraftanlegg for å utvide kullgruve

0
Foto: RWE

«Det grønne skiftet» møter virkeligheten.

Av Michael Kern, OilPrice.com.

Et område avsatt til vindkraft blir nå avviklet i det vestlige Tyskland for å rydde plass til en åpen kullgruve. Dette er jo en «paradoksal» situasjon som viser hvordan man nå prioriterer energisikkerheten framfor ren energi i Europas største økonomi.

Rivingen av den siste vindmøllen i denne vindmølleparken like ved den tyske kullgruven Garzweiler, drevet av energi-giganten RWE, er allerede i gang. RWE sier at brunkull har blitt gravet ut fra Garzweiler kullgruve i mer enn 100 år.

«Uten energi  – ingen økonomi! Tyske selskaper advarer om kaos dersom elektrisiteten og gass-kranene blir skrudd av».

RWE sier også at ved slutten av september vil tre kullfyrte enheter, som tidligere var stanset, igjen komme på elektrisitets-markedet, klare til bruk i oktober.

«Disse tre kullfyrte enhetene har en kapasitet på 300 megawatt. Når de kommer i drift er de med på å styrke forsyningssikkerheten i Tyskland under den nåværende energi-krisen, og å sørge for naturgass i elektrisitetsproduksjonen», sa RWE forrige måned.

Nå utvider selskapet kullgruven i Garzweiler etter at en rett i Münster i den vestlige delstaten Nordrhein-Westfalen ga denne energigruppen rett etter en disputt i mars om å utvide gruven.

En talsmann for RWE, Guido Steffen, kommenterte rivingen av vindmøllene til fordel for å utvide gruvene slik:
«Vi innser at dette kan se ut som et paradoks».

«Men det er slik situasjonen er», la Steffen til.

Tidligere denne uken bønnfalt departementet for økonomi og energi i delstaten Nordrhein-Westfalen RWE å droppe planen om å rive vind-parken.

«I den nåværende situasjonen bør vi benytte alle muligheter til fornybar energi. De eksisterende vindmøllene bør kunne drives så lenge som mulig», sa en talsmann for delstatens departement til the Guardian.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

Forrige artikkelKongsberggruppen får milliardkontrakt med den amerikanske hæren
Neste artikkelBiden-administrasjonens propagandasamarbeid med Twitter og Facebook har et enormt omfang
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.