Pakistan: Drapsforsøk på den avsatte statsministeren Imran Khan

0

Den tidligere statsministeren i Pakistan, Imran Khan, ble utsatt for et drapsforsøk klokka 16 lokal tid 3. november under et protestmøte mot regjeringas politikk og mot det USA-initierte kuppet mot Khan.

Al Jazeera skriver:

Khan ble skutt i høyre legg på torsdag, klokken 16:21 lokal tid (11:21 GMT), da protestkonvoien hans mot regjeringa ble angrepet. Livet hans var ikke i fare. Totalt 14 personer ble skadet, sa legene. En av Khans støttespillere døde etter å ha pådratt seg skuddskader.

Dette er ikke bare et attentat mot Imran Khan, men et angrep på Pakistan selv, sa assistent Fawad Chaudhry på Twitter. Khan ble ført til et sykehus i Lahore etter angrepet. En lege sa at det var kulefragmenter i beinet og skinnebenet hans var knekt. Videoer som sirkulerte på sosiale medier viser at han vinket til publikum etter å ha blitt evakuert fra kjøretøyet.

Hvem ønsker å drepe Imran Khan?

Enorme folkemengder deltar på Imran Khans demonstrasjonsmøter:

Kuppregimet i Pakistan forbyr Imran Khan

Etter at et USA-støttet kupp avsatte Pakistans militærdominerte regime den populære tidligere Imran Khan fra embetet som statsminister har de nå forbudt aktiviteten hans. Imens besøkte hærsjefen Bajwa Washington for å diskutere svekkede bånd med Kina, bevæpning av Ukraina, og til og med anerkjennelse av apartheid-Israel.

Etter at statsminister Imran Khan ble styrtet i et USA-støttet mykt kupp, har Pakistans ikkevalgte «importerte regjering» forbudt landets mest populære politiker fra embetet, noe som har utløst store protester.

Den pakistanske forskeren Junaid S. Ahmad snakket med Multipolarista-redaktør Ben Norton om kuppet og etterspillet.

«Pakistan er i en veldig svak posisjon, advarte Ahmad. «USA går nå etter Pakistan fordi de ser Pakistan som det svakeste leddet i alt dette eurasiske integrasjonsprosjektet, og for å prøve å få Pakistan til enten å fjerne seg selv eller distansere seg fra det eurasiske prosjektet.»

Lederen for Pakistans mektige militære reiste til USA og Storbritannia i oktober. Sjefen for hærstaben, general Qamar Javed Bajwa, besøkte Washington i ei hel uke og holdt en rekke møter med forsvarsminister Lloyd Austin og andre amerikanske toppembetsrepresentanter.

Den amerikanske regjeringens propagandaorgan Voice of America (VOA) erkjente at den pakistanske hærsjefens tur var et «forsøk på å omdefinere båndene».

VOA rapporterte at «siden avslutningen av den afghanske krigen vil forholdet mellom Washington og Islamabad i stor grad bli bestemt av ‘den geopolitiske konkurransen, den globale konkurransen, mellom USA og Kina.’»

Forrige artikkelBritene bedriver nå amatørmessige terrorangrep mot Russland
Neste artikkelNorges utvikling på imperialisters side