Pfizers administrerende direktør med villedende uttalelser om barnevaksiner

0
EUs kommisjonspresident Ursula von der Leyen og Pfizers toppsjef Albert Bourla granskes for mulig korrupsjon

Dr Albert Bourla, toppsjef i Pfizer, hevdet at barn i alderen fem til 11 år har fordel av vaksinasjon, men Storbritannias kontrollorgan for den farmasøytiske sier at uttalelsene villedet publikum.

Dette skriver den britiske avisa The Telegraph.

Dr Albert Bourla brukte et intervju med BBC i desember i fjor for å hevde at «det er ingen tvil i mitt sinn om at fordelene, fullstendig, er i favør av» å vaksinere barn i alderen fem til 11 år mot Covid-19

Han hevdet at «Covid på skolene blomstrer» og la til: «Dette er betydelig forstyrrende for utdanningssystemet, og det er barn som vil ha alvorlige symptomer.»

Intervjuet ble publisert 2. desember – før vaksinen var godkjent av Storbritannias medisinske regulator for denne aldersgruppa. 

Kort tid etter at artikkelen ble publisert, ble det sendt inn en klage til det farmasøytiske kontrollorganet – Prescription Medicines Code of Practice Authority (PMCPA) – av UsForThem, en foreldrekampanjegruppe som ble opprettet for å fremme barnas vilkår under pandemien. 

«Skammelig misvisende»

Klagen hevdet at Dr Bourlas kommentarer om barnevaksinen var «skammelig misvisende» og «ekstremt salgsfremmende av natur», og hevdet at det brøt med flere klausuler i Association of the British Pharmaceutical Industrys (ABPI) retningslinjer. 

«Det er rett og slett ingen bevis for at friske skolebarn i Storbritannia er i betydelig risiko for SARS COV-2-viruset , og å antyde at de er det er skammelig misvisende,» sa de. 

I september 2021 hadde Den blandede komité for vaksinasjon og immunisering (JCVI) frarådet en masseutrulling for barn i alderen 12-15 år , og sa at «fordelsmarginen» ble «ansett for liten» og viste til den lave risikoen for friske barn fra viruset.

Men mindre enn fjorten dager senere ga ministrene grønt lys for at barn skulle få en enkelt dose av Pfizer-BioNTech-stikket med Storbritannias medisinske sjefer og argumenterte for at dette ville bidra til å holde skolene åpne. 

Det var ikke før i februar 2022 at JCVI bestemte at barn i alderen 5-11 år kunne tilbys vaksinen – men ministrene sa at avgjørelsen burde overlates til foreldrene.

Pfizer protesterte mot kritikken fra kontrollorganet og lyktes i å få noen av de alvorligste punktene lagt til side. Men kritikken for å ha villedet befolkninga, å ha kommet med grunnløse påstander og ubalansert framstilling består.

Bourla: «Vaksinekritikerne er kriminelle»

På et møte i Atlantic Council i 2021 sa Dr. Bourla at folk som «sprer feilinformasjon om covid-19 vaksinene er kriminelle».

Men nå har EUs påtaleorgan European Public Prosecutor’s Office innledet granskning av korrupsjonsanklagene mot ham.

Politico skriver:

Den europeiske offentlige påtalemyndigheten har åpnet en etterforskning av EUs kjøp av vaksine mot koronavirus, en kunngjøring som vil rette oppmerksomheten mot EU-kommisjonens president Ursula von der Leyens rolle i saken.

Vi har omtalt dette tidligere:

Se også: Children are being forced to take part in sports competitions via zoom

If you make pupils wear masks, we’ll get the lawyers involved, parents warn headteachers

Forrige artikkel250 vannkraftverk i Norge eies fra skatteparadiser
Neste artikkelGhana planlegger å kjøpe olje med gull i stedet for amerikanske dollar