Tusenvis av spanske studenter demonstrerte for «en sjokkplan for mental helse»

0
Fra de spanske studentdemonstrasjonene

Den spanske studentunionen gikk til generalstreik 27. oktober 2022 for å kreve «en presserende sjokkplan» for psykisk helse og offentlig utdanning til unge mennesker.

Dette skriver den spanske avisa El Diario som fortsetter:

Klasserom og forelesningssaler ved institutter og fakulteter over hele Spania har blitt tømt denne torsdagen for å okkupere gatene i stedet. De ropte «psykisk helse er en rettighet, ikke et privilegium.» Studentene fordømte «epidemien av psykiske lidelser som vi lider». Mer enn halvannen million unge mennesker har støttet generalstreiken innkalt av Studentunionen. Og tusenvis av dem har sluttet seg til de tretti demonstrasjonene som har blitt holdt parallelt over hele Spania, fra nord til sør og fra øst til vest, ifølge studentunionen sjøl.

Spanske studenter er svært bekymret for framtida for mental helse

Ei meningsmåling som El Diario gjennomførte i 2021 viste at 72% av studentene i Spania, og særlig de kvinnelige studentene, var bekymret for framtida for sin mentale helse.

En studie som er publisert av Colegio Oficial de la Psicología de Madrid viser at den intense covid-19-kampanjen har hatt en alvorlig innvirkning på den mentale helsen til innbyggerne i Spania: Impacto del Covid-19 en la salud mental, uso y barreras en atención psicológica en España. Studien viste at 40% av utvalget hadde opplevd psykiske helseproblemer på grunn av dette.

En annen studie fra Revista de Psiquiatría Infanto-Juvenil viser at:

Innesperring har negative konsekvenser for de unges mentale og fysiske helse. Utviklingen til mindreårige kan bli påvirket av nedleggelse av skoler, begrensning av forhold til jevnaldrende, umuligheten av å utføre fysisk aktivitet ute og tap av sunne livsstilsvaner. COVID-19-pandemien er assosiert med en økning i psykososiale risikofaktorer, som isolasjon og vold i hjemmet, fattigdom, overbefolkning og misbruk av ny teknologi.

Kommentar:

Det globale koronadiktaturet, som uten demokratisk eller vitenskapelig forankring gjennomførte drakoniske tiltak mot milliarder av mennesker, har gitt enorme skadevirkninger som det vil ta mange år å få full oversikt over. En av disse skadevirkningene er angrepet på den mentale folkehelsen, og da kanskje spesielt overfor barn og unge. Det er i virkeligheten dette som har fått de spanske studentene ut i gatene. Men de ansvarlige for disse massive overgrepene mot folkehelsen sitter fortsatt trygt i sine høytlønte stillinger.

Forrige artikkelLedende fransk genetiker advarer mot videre vaksinering
Neste artikkelWHO enda mer avhengig av finansiering fra sterke kapitalgrupper