«Progressive» demokrater – opp som en hjort og ned som en lort

0
Fra Jimmy Dore show

Vi meldte i går om at ei gruppe på 30 tradisjonelt venstreorienterte eller progressive representanter i Representantenes hus i USA oppfordrer president Biden til å gå inn for forhandlinger med Russland.

Brevet var signert av noen av de mest kjente og mest frittalende liberale demokratene i kongressen, inkludert representantene Jamie Raskin (Md.), Alexandria Ocasio-Cortez (N.Y.), Cori Bush (Mo.), Ro Khanna (Calif.) og Ilhan Omar (Minn.). Disse har vært venstresidas helter her hjemme.

Trekker tilbake brevet

Men dette «progressive» opprøret varte ikke mange timene. Enda så spyttslikkende underdanig brevet var formulert og enda så krypende det var overfor neocons og deres krigspolitikk, så ble det for sterkt.

Politico skriver: House progressives retract Russia-diplomacy letter amid Dem firestorm

«The Congressional Progressive Caucus trekker herved tilbake sitt nylige brev til Det hvite hus angående Ukraina,» sa talspersonen deres, representant Pramila Jayapal (D-Wash.), i en uttalelse etter at POLITICO først rapporterte at tilbaketrekningen var nært forestående. «Brevet ble utarbeidet for flere måneder siden, men ble dessverre frigitt av staben uten å ha blitt sjekket.»

Jayapal sa at hun aksepterer «ansvar» for den pinlige hendelsen, og la til at tidspunktet for brevet forårsaket en «avsporing» og ble «sammenblandet» med mindretallsleder Kevin McCarthys nylige forslag om at republikanerne kan komme til å trekke tilbake Ukraina-finansieringa hvis de vinner kontroll over huset.

«Nærheten til disse uttalelsene skapte det uheldige inntrykket at demokrater, som sterkt og enstemmig har støttet og stemt for hver pakke med militær, strategisk og økonomisk bistand til det ukrainske folket, på en eller annen måte er på linje med republikanere som prøver å trekke tilbake den amerikanske støtten til president [Volodymyr] Zelenskyy og de ukrainske styrkene,» la Jayapal til.

Så mye for den fredsviljen! Hele denne episoden viser hvor ynkelig den «progressive» fløya i Det demokratiske partiet er og hvor fullstendig under hælen til neocons og det militærindustrielle komplekset der er.

Aaron Maté og Jimmy Dore lagde en episode på Jimmy Dore show før de visste at brevet var trukket tilbake, og de traff blink: De «progressive» har stemt for alle krigsbevilgningene hele tida.

Forrige artikkelDen sørgelige sannheten om departementet og Norsk Skogfinsk Museum
Neste artikkelHøyesterettsdommer i New York: – Vaksinepåbudene er ugyldige, de oppsagte må få jobber og lønn tilbake